Kasırga operasyonunda sıra bürokratlara geldi

Güncelleme Tarihi:

Kasırga operasyonunda sıra bürokratlara geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Egebank soruşturmasını başlatan Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, şimdi de bu yolsuzluğa göz yuman bürokratlar hakkında soruşturma yürütüyor.

EGEBANK'ın içinin boşaltılması ile ilgili soruşturmayı tamamlayıp, ‘‘Yetkisizlik’’ kararı ile İstanbul DGM Başsavcılığı'na gönderen Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, şimdi de bu yolsuzluğa göz yuman bürokratlar hakkında soruşturma yürütüyor.

Soruşturma kapsamında, Egebank'taki yolsuzlukla ilgili murakıp raporlarını yargıya geç intikal ettiren bürokratlar hakkında inceleme yapılıyor. Raporların hasıraltı edilmesinde siyasetçi bağlantısı olup olmadığı da araştırılıyor.

Savcı Nuh Mete Yüksel, raporu aylarca sümenaltı eden ve yargının harekete geçmesini engelleyen bürokratların isimlerini kesinleştirdikten sonra haklarında, ‘‘Görevi ihmalden’’ Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacak ve dava açtıracak. Bu dava, banka operasyonları kapsamında, ‘‘ihmalci bürokratlara’’ açılan ilk dava olma özelliği taşıyacak.

DİĞER BANKALAR

Soruşturmanın, şimdilik Egebank raporunun geciktirilmesi ile sınırlı olduğu, ancak içi boşaltılan diğer bankalarla ilgili bu yönde ipucu elde edilmesi halinde genişletilebileceği de belirlendi.

Savcı Yüksel'in bu konuda çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına yazı yazarak, bazı bilgi ve belgeler istediği, bu dökümanlar ışığında yeni yılın ilk aylarında bazı önemli bürokratların DGM'de ifadeye çağrılabileceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!