Kasırga korkusuyla petrol 68 dolara dayandı

Güncelleme Tarihi:

Kasırga korkusuyla petrol 68 dolara dayandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2005 11:42

ABD'ye yaklaşan Rita Kasırgası'nın hafta sonu Teksas'ı vurabileceğini belirten meteoroloji raporları nedeniyle, petrol fiyatı 68 dolar sınırına dayandı. Borsada 70.85 dolar ile rekor kırılmıştı.

Haberin Devamı

Katrina Kasırgası'ndan büyük zarar gören ABD'nin bir diğer önemli petrol üretim merkezi Meksika Körfezi'nde de, platformlar kapatılırken çalışanlar güvenli bölgelere nakledildi.

Kasırga nedeniyle ABD'de yeni bir arz sıkıntısı yaşanmasından korkulurken, New York Borsası'nda hafif petrolün varili, dünkü kapanışına göre 1.25 dolar artışla 67.45 dolara çıktı. Borsada Katrina Kasırgası'nın hemen ardından 30 Ağustos'ta 70.85 dolar ile rekor kırılmıştı.

Londra Borsası'nda işlem gören Brent petrolünün varili ise dünkü kapanışının 98 sent üzeri olan 65.18 dolardan satılıyor.

Petrol ihraç eden ülkeler örgütü OPEC'in Viyana zirvesinde dün aldığı, “ihtiyaç duyulması halinde günlük üretimi 2 milyon varil artırma” kararının ise arzın talebi karşılamakta zorlandığı piyasalarda önemli bir etki doğurması beklenmiyor.

Haberin Devamı

Bu arada ABD'de, Katrina Kasırgası nedeniyle 26 Ağustos'tan bu yana oluşan üretim kaybının 26 milyon varili aştığı bildiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!