Kaş Bodrum’la yarışıyor! 1 hamburger fiyatı...

Güncelleme Tarihi:

Kaş Bodrum’la yarışıyor 1 hamburger fiyatı...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 09:43

Turizm cenneti Kaş’taki bazı tesisler fiyat politikasıyla Bodrum’u geride bıraktı. 1 hamburgeri 30 liraya satan tesisler şezlong için 20, şemsiye içinse 5 lira ücret talep ediyor. Vale ve otopark ücreti de cabası.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın en gözde turizm mekânı Kaş’ta hizmet veren bazı işletmelerin fiyat politikası yerli ve yabancı tatilcileri isyan ettirdi.

Kaş Bodrum’la yarışıyor 1 hamburger fiyatı...

Tatilciler mağduriyetlerini tüketici dernekleri ve yerel yönetimlere iletirken, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) mağduriyet oluşturan işletmelerin geneli kapsamadığını vurguladı.

PATATES TAVA 15 LİRA

Bölgede özellikle şezlong, şemsiye, vale ve otopark bedellerine tepki gösterilirken, tatil için bölgedeki Çukurbağ Yarımadası’nı tercih eden tatilciler şezlong için 15-20, şemsiye içinse 5 lira ödeme yapmak zorunda kalıyor. Aynı tesislerde hamburger 25-30, su 5, patates tava 13-15 liraya satılıyor. Tesislere dışardan yiyecek-içecek getirmek ise yasak. Tesislerde ayrıca 10 lira otopark, 10 lira da vale ücreti alınıyor.

Haberin Devamı

‘HEYETE BAŞVURU YAPIN’

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte birçok tatil bölgesinden yüzlerce şikâyet aldıklarını kaydeden Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, “Yasaya göre o işletmeler kamu alanını işgal ediyor. Üstelik bu işgalden para da kazanıyor. Tüketici, hakem heyetlerine başvuru yaparak kendisinden alınan şezlong ve şemsiye bedellerini geri alabilir” diye konuştu.

‘ZABITA ÇAĞIRABİLİR’

Turizm tesislerinin kafasına göre yiyecek-içecek bedeli belirleyemeyeceğini de savunan Başkan Gündüz, “Yerel yönetimlerin fiyatlara müdahale edebilir. Hatta vatandaş isterse o tesislere dışardan yiyecek-içecek de sokabilir. Bu hakkı hiçbir şekilde engellenemez. Engellenen vatandaş zabıta çağırabilir. Bu konularda şikâyetçi çok, yürekli yok. Kimse dava açmıyor. Açan olsa biz de müdahil olacağız” dedi.

‘SU BİLE SOKAMADIK’

Kaş’ta tatil yapan Pelin A., Hürriyet muhabirine şunları anlattı: “4 kişilik bir aile olarak bizden 80 lira şezlong, 20 lira şemsiye ücreti aldılar. Valeye de 10 lira verdik. Alkollü içeceklerin fiyatlarını söylemek bile istemiyorum. Üstelik tesise dışardan su bile sokamadık. Bu nasıl turizm anlayışı? Türk olarak bize bu yapılıyorsa yabancı ziyaretçileri düşünemiyorum bile.”

Haberin Devamı

‘HERKES AYNI DEĞİL’

Bazı turizm tesislerinde fahiş fiyat uygulanması ile ilgili konuşan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, şöyle dedi: “Bu konular sadece Antalya’da değil, Türkiye’nin çeşitli illerinde de zaman zaman gündeme geliyor. Ancak 2 tesis böyle bir uygulama yapıyor diye bölgedeki tüm tesislerin aynı fiyat politikasını uyguladığını söyleyemeyiz. Zaten zaman içinde de yüksek fiyat uygulayan işletmeler tüketicinin tercihi dışında kalacaktır.”

BAKMADAN GEÇME!