Karsan'dan New York taksileri için ilk adım

Güncelleme Tarihi:

Karsandan New York taksileri için ilk adım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 11:25

Karsan, Hexagon Studio'nun tasarım desteğini alarak New York Şehri'nin simgesi haline gelen taksileri tasarlamak ve üretmek üzere, Taksi ve Limuzin Komisyonu'nun açtığı ihaleye katıldı.

Karsan'dan yapılan açıklamaya göre şirket, kardeş kuruluşu Hexagon Studio'nun tasarım desteği ile New York taksilerini tasarlamak ve üretmek üzere Taksi ve Limuzin Komisyonu (Taxi and Limousine Commission – TLC) tarafından NYC'de (New York City) gerçekleştirilen “Yarının Taksisi” (Taxi of Tomorrow – ToT) projesi kapsamında açılan ihaleye katıldı.

Şehrin toplam 13 bin 237 adet taksisinin işletmesinden sorumlu olan TLC, NYC taksi pazarının hakimi olan (yüzde 67) Stretch Ford Crown Victoria modelinin üretiminin 2011'de sona erecek olmasından dolayı 27 Mayıs'ta teklifleri topladı. İhaleyi kazanan firma, 10 yıl boyunca NYC'nin taksilerini üretecek.

Yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan Karsan; Kıraça ve Hexagon Grup Şirketlerinin ortak iştiraki olan Hexagon Studio;nun tasarım desteği ile NYC'nin taksi pazarı için araç tasarlayıp üretmek üzere açılan ihaleye katılarak, şartnameyi yerine getirmeyi taahhüt etmiş oldu. İhalenin kazanılması durumunda Türk mühendisleri tarafından tasarlanan taksiler, Karsan tesislerinde üretilerek NYC'ye ihraç edilecek.

İhaleyi kazanan firma, münhasır olarak 10 yıl boyunca yılda 2 bin 650 adet aracı (ayda ortalama 220 adet) NYC'nin taksi pazarına satacak.Değerlendirmeler sonunda kontratın 2010'da imzalanması, araçların da en geç 2013 sonundan önce teslim edilmeye başlanması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!