‘Karekodlu ilaç’a Danıştay freni

Güncelleme Tarihi:

‘Karekodlu ilaç’a Danıştay freni
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 00:00

DANIŞTAY 10. Dairesi, geçici karekodlu ilaçların geri ödemesinin yapılmamasına ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kararının yürütmesini, davalı idareden savunma alınıncaya kadar durdurdu.

Türk Eczacıları Birliği (TEB), geçici karekodlu eski tip ilaçlarla ilgili 31 Aralık 2010’dan itibaren eczanelerden provizyon yapılamayacağına ilişkin SGK kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da dava açmıştı. Daire de TEB’in talebi doğrultusunda karar verdi. Danıştay kararında, davalı SGK’nın yaptığı bu yeni düzenlemenin nedenlerinin somut bilgi ve belgelerle ve yasal dayanağıyla birlikte açıklanması gerektiği vurgulandı. Daire, savunma için kuruma 30 günlük süre verdi.

SGK’yı eleştirdi

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak da, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Biz yaptık oldu’ mantığı ile adım atmaya devam eden SGK, Danıştay tarafından sürekli olarak uyarılmaktadır. Bu durum elbette ki, SGK’nın attığı adımların haklılığını sorgulattığı gibi güvenilirliğini de sarsmaktadır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!