KARDEMİR'de 3 milyon ton üretim hedefi

Güncelleme Tarihi:

KARDEMİRde 3 milyon ton üretim hedefi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 10:11

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (KARDEMİR), üretim kapasitesini 3 milyon tona çıkarmak için başlattığı yatırımların devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Şirket bünyesinde hazırlaranak ilgili kurumlara gönderiler faaliyet raporunda, Türkiye'nin ilk ağır sanayi tesisi olan fabrikada hedeflenen 3 milyon ton üretim kapasitesi için yatırımlara devam edildiği ifade edildi.

2 milyon tonluk üretimin yakalandığının altı çizilen raporda şu bilgilere yer verildi:
"Şirketimizde üretim kapasitelerinin artırılmasına yönelik başlattığımız yatırımlar hızla devam etmektedir. 5 No'lu yüksek fırın 2014 şubat ayında devreye alınacaktır. Bu fırın tek başına bir milyon 200 bin ton üretim gerçekleştirecek. 2011 yılında kurulan yeni sinter fabrikası 186 bin 744 ton üretim kapasitesine ulaştı. Yeni kireç fabrikası ve yeni sürekli döküm tesisi yatırımları tamamlanarak başarıyla işletmeye alındı. Yeni kok fabrikası, enerji santrali, tertip düzen sistemi, granüle curuf tesisi, konverter kapasitelerinin artırılması gibi yatırımlar ise devam etmektedir."

Haberin Devamı

Raporda ayrıca şirketin bir önceki yıl 185 milyon lira, geçen yıl 195 milyon lira, bu yılın ilk çeyreğinde ise 47 milyon 652 bin lira kar elde ettiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!