Karbonu azalt geleceği planla

Güncelleme Tarihi:

Karbonu azalt geleceği planla
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 22:43

TÜRKİYE İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) organizasyonuyla gerçekleştirilen ‘SBE Konferansları’ serisinin İstanbul ayağı ‘SBE16 İstanbul Konferansı’nda, inşaat, sürdürülebilirlik ve çevre konuları ele alındı.

Haberin Devamı

Türkiye İMSAD, AB ülkeleri gibi üyeleri ile emisyon salınımını 2030 yılına kadar yüzde 40 azaltma sözü verirken, konferans çerçevesinde yapılan “Sürdürülebilir Yapılı Çevreye Geçiş Sürecinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı çalıştay çarpıcı sonuçlarıyla inşaat sektörü için kamu, sektör, üniversite ve STK’ları bir araya getirmeyi zorunlu kılan referans yol haritasını ortaya koydu. Türkiye’de yapı malzemesi üreticilerinden bilim insanlarına, uygulayıcıları ve mimarlardan müteahhitlere, akademisyenlerden devlet kurumlarına ve STK’lara kadar toplum, inşaat sektörü ve çevrenin tüm paydaşlarını bir araya getiren konferans 3 gün sürdü. Pek çok ülkeden ve Türkiye’den 40 davetli konuşmacının yer aldığı konferans boyunca 30 oturum gerçekleştirildi ve 113 bildiri sunuldu. Akıllı şehir, bina, malzeme, ulaşım, ekolojik hassasiyet, kalifiye işçi, ithalat ve ihracat, kaynak verimliliği, performans göstergeleri ile sosyal, kültürel ve finansal yaklaşımlar gibi pek çok konu masaya yatırıldı.

Türkiye İMSAD Başkanı F. Fethi Hinginar, “Amacımız inşaat sektörünün tüm katmanlarını bir araya getirerek, daha iyiye nasıl gidileceği konusunda bir tartışma ve fikir geliştirme ortamı yaratmaktı. Bu çalışmalarla bu amacımıza bir ölçüde ulaştık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!