GeriEkonomi Karaman’dan 75 ülkeye uzandı, 200 milyon dolar hedefledi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karaman’dan 75 ülkeye uzandı, 200 milyon dolar hedefledi

Karaman’dan 75 ülkeye uzandı, 200 milyon dolar hedefledi
refid:15079502 ilişkili resim dosyası

Karaman’da 14 yıl önce üretime başlayan ve bugün 75 ülkeye ihracat yapan Şimşek Bisküvi’nin yeni hedefi, ‘markalaşarak’ iç pazarda ilk 3’e girmek. Şimşek Bisküvi Genel Müdürü Erol Şimşek, bu yıl 75 milyon dolarlık ihracat ve 200 milyon dolarlık ciro hedeflediklerini açıklarken, “Markalaşma ve kurumsallaşma sürecini hızlandırdık. İhracatımız artarken, iç pazarda da her yerde olacağız” dedi.

KONYA Karaman’da ürettiği bisküvi ve çikolataları 75 ülkeye ihracat ederek yılda 150 milyon liralık ciro yakalayan Şimşek Bisküvi, iç piyasada da ilk 3’e girecek güçlü markalar yaratmak istiyor. Şimşek Bisküvi Genel Müdürü Erol Şimşek, üretime geçtikleri Temmuz 1996’dan bu yana gıda sanayinde dünya markası olmak istediklerini belirtirken, bu yıl 75 milyon dolarlık ihracat ve 200 milyon dolarlık ciro hedeflediklerini açıkladı. Erol Şimşek, “Bu yıl, markalaşma ve kurumsallaşma sürecini hızlandırdık. Her kategoride ilk 3’e giren güçlü markalar yaratmayı hedefledik. Önümüzdeki 5 yılda yıllık ciromuzu 525 milyon TL’ye çıkarmayı öngördük” dedi.
Şimşek Bisküvi ve Gıda Sanayi’nin 2008 yılında elde ettiği 114 milyon TL’lik üretimde satış cirosuyla Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına 464’üncü sırada yer aldığını hatırlatan Erol Şimşek, şu bilgileri verdi: “Dünyayı etkisi altına alan global krize rağmen sürekli yeni yatırımlar yaparak büyüyoruz. Her yeni yatırım istihdam artışını tetikliyor. Kriz dönemlerinde de yatırımlarla büyüme hedeflerimizi realize ettik. 1996’da 15 ürünle başladığımız üretim, bugün 300 çeşit bisküvi ve çikolata çeşidine ulaştırdık. 10 bin metrekarelik kapalı alanımızı 55 bin metrekareye çıkardık. Modern tesislerle donatılmış fabrikamızda teknolojik ve sektörel gelişmeleri yakından takip ediyoruz. 2008 yılında 120 milyon lira olan ciromuzu, yeni yatırımlarla birlikte 2009 yılında 150 milyon liraya yükselttik. Yine 2009’da 75 ülkeye 60 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2010 yılında 75 milyon dolar ihracat, 200 milyon lira ciro hedefliyoruz.”
Günlük üretim 250 ton
Bisküvi, çikolata, kek, gofret ve kraker çeşitleriyle günlük 250 ton kapasiteyle üretim gerçekleştirdiklerini söyleyen Erol Şimşek, “Son yıllara kadar ihracat odaklı şirkettik. İhracatımızı artırmaya devam ederken 2011’de iç piyasada her yerde olmayı planlıyoruz” dedi. Şimşek, son 5 yılda 25 milyon Euro’luk makine ve tesis yatırımı yaptıklarını hatırlattı ve “2015’e kadar Orta Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da birer tesis yatırımı planlıyoruz. Bu tesisler için de, 25 milyon Euro bütçe ayırdık. Hedefimiz 125 ülkeye, 175 milyon dolar ihracat” diye konuştu.

Maden işçisiydi sanayici oldu

ŞİMŞEK Bisküvi ve Gıda Sanayi’nin kurucusu Ramazan Şimşek, maden işçisi olarak başladığını iş hayatını gıda sanayicisi olarak sürdürürken, 45 yıllık bu süreci şöyle özetledi: “1965 yılında Karaman’dan işçi olarak Belçika’ya gittim, orada kömür ocağında çalıştım. 1977’de Karaman’a döndüm. Döviz alım-satımı ve kuyumculuk işine girdim. Sonrasında inşaat işine de girerek bölgede 1000’e yakın dairenin inşaatını yaptım. 20 yıllık ticaret hayatımda elde ettiğim tüm birikimi kullanarak 1996’da Şimşek Bisküvi’yi kurdum.”

Bisküvi pazarı 800 milyon dolar

Dünya bisküvi pazarı yıllık 16 milyon ton.
Türkiye’de pazar yıllık 800 milyon dolar.
Türkiye’de yıllık kişi başı bisküvi tüketimi 6.8 kilogram.
AB Ortalaması 10 kilo.
Türkiye’de sektörün büyüme hızı yüzde 5.

Yorumları Göster
Yorumları Gizle