Karako çifti toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Karako çifti toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 14:36

Balmumcu’da yaşadıkları villada bakıcıları tarafından bıçaklanarak öldürülen Jak Karako ve eşi Georgia Karako çifti Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törene Ali Koç, Faruk Süren, Arzuhan Doğan Yalçındağ gibi iş ve sanat dünyasının tanınmış isimleri katıldı.

Haberin Devamı

“Ören Bayan” şirketinin eski sahiplerinden Jak Karako ve eşi Georgia Karako geçtiğimiz Cuma günü Balmumcu’da bulunan Mediko 2 sitesindeki evlerinde Özbekistan uyruklu karı koca bakıcıları tarafından öldürülmüştü. Cinayet sonrası çiftin cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Burada yapılan incelemenin ardından Karako çifti için dün saat 13.00'da Ulus'ta bulunan Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

Karako çifti toprağa verildi

Jak eski bir arkadaşım
Cenaze törenine basın mensupları alınmazken mezarlık girişinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Cenazeye gelenlerin isimlerini yazdırarak içeri girdikleri gözlendi. İşadamı Ali Koç, Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Faruk Süren, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçından, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva ve Muhteşem Yüzyıl dizisiyle tanınan Meryem Uzerli'nin eski sevgilisi Can Ateş gibi iş, sanat ve cemiyet dünyasının tanınmış isimleri de cenaze törenine katıldı. Öldürülen çiftin oğulları İzzet Karako da siyah bir araçla cenaze törenine katıldı. İzzet Karako basın mensuplarına açıklama yapmaktan kaçındı. Jak Karako'nun çok eski arkadaşı olduğunu söyleyen Faruk Süren, "Olaydan bir kaç gün önce telefonda görüşmüştük. Yanında çalışanlarıyla bir sorunu olduğu bilmiyorum. Çok üzgünüm hepimizin başı sağolsun" dedi. Törenin ardından Jak Karako ve eşi Georgia Karako'nun tabutları cenazeye katılanların eşliğinde mezarlığa kadar taşındı.

Haberin Devamı

Karako çifti toprağa verildi

Cenazeye katılan Galatasaray’ın eski başkanlarından Faruk Süren, “Çok elim vahim bir hadise. Bizim yakınımızda olması bizi daha çok etkiliyor. Oluyor bu cinayetler. Bizim gençlik arkadaşımızdı. Böyle bir son üzücü. Allah ailesine sabır versin. Sık sık görüşürdük. 2 gün önce görüştük. Yanında çalışanlarla ilgili o konuları konuşmuyorduk ama benim bildiğim kadarıyla problem yoktu.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Karako çifti toprağa verildi
İSTANBUL ORTAKÖY'DE CİNAYET

İşadamı Duran Akbulut ise,“Büyük Kulüp’ün çok eski bir üyesiydi. Ailece çok iyi tanıdığımız, sevdiğimiz insanlar. Türkiye’deki sanayiye de hizmet eden, eski sanayicilerden bir kardeşimizdi. Hepimizin başı sağ olsun.” şeklinde taziyelerini iletti.

Cenazeye katılan yakın arkadaşlarından bir kadın da “Çok acı ve üzücü bir ölüm. Kimseye Allah böyle bir şey vermesin. Hepimiz misafiriz ama bu şekilde olmamalı. 36 senelik arkadaşımdı. En son 3 ay önce görüştük.” dedi.

Karako çifti toprağa verildi

falkac@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!