Karadağ'da sahile 800 milyon Euro yatırıyor

Güncelleme Tarihi:

Karadağda sahile 800 milyon Euro yatırıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2019 08:30

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ahmet Erentok’un yürüttüğü Azmont Investments, Karadağ’da 800 milyon Euro’luk karma turizm projesi Portonovi Resort’u haziran ayında tamamlıyor.

Haberin Devamı

2012’de ülkede yatırım yapmak üzere kurulan ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ahmet Erentok’un üstlendiği Azmont Investments, Haziran’da 800 milyon Euro’luk yatırımla karma turizm projesi Portonovi Resort’u tamamlıyor.

2 kilometrelik sahil şeridine sahip 260 dönümde eski bir deniz üssü arazisinde üzerine kurulan tesis, Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Kotor Bölgesi’ne bakan Boka Koyu’nda yer alıyor.

Azmont Investments Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erentok, “Cannes’da böyle bir şey yapar mısın?’ deseniz, yapmam. Bölge olarak baktığın zaman, bölgede insanların gitmek istediği farklı bir yer olması gerekiyor” dedi. Karadağ’da başka yatırımlar yapabileceklerinin sinyalini veren Erentok, “Çünkü paydaşlarımız bizden çok memnun. Kalitemizden, yaptığımız işlerden çok memnun. Önemli bir uyum var aramızda. Ayrıca, Hırvatistan ve Yunanistan da olabilir. Burada edindiğimiz tecrübeyle istediğimiz sonucu alırsak, modelleri farklı boyutlara getireceğiz. Başarılı bir proje yarattığımızı düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Marinasını Doğuş Grubu bünyesinde hizmet veren D-Marin tarafından işletilecek mega yatların yanaşabileceği 238 bağlama kapasiteli marinası, Avrupa’nın ilk One&Only Oteli, dünyaca ünlü Chenot Health Wellness Spa’nın yer alacağı Portonovi’de toplam 224 adet 1+1’den 3 + 1’e kadar rezidans daireler ve özel havuzlu villalar yer alıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!