Kar satışlarına rağmen kısa vadede al sinyali sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kar satışlarına rağmen kısa vadede al sinyali sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2001 12:33

Endeks 5 gün süren kısa vadeli düşüşünün, cuma günü en yüksek noktada % 38.2'sini geri aldı. Kısa vadeli göstergeler kayba rağmen al sinyalini sürdürüyor

4 gün süren sert satışların ardından dün tepki alımları ile toparlanan endeks, bugün kar satışlarıyla geriledi. Endeks dünkü değerlendirmemizde, ilk direnç olarak gösterdiğimiz orta vadeli yükselen kanalın talep çizgisini seans içinde geçmesine rağmen burada tutunamadı, geriledi, ve günü dünkü kapanışının altında yaptı.

Endeks bugün 9 bin 452 ile seans içinde gördüğü en yüksek noktada, dört günlük düşüşünün yüzde 38.2 fibonacci geri alma hedefi olan 9 bin 438 noktasını küçük farkla geçti. Endekste kısa vadeli teknik göstergeler bugün yaşanan kayba rağmen al sinyalini devam ettirdiler. Stochastics göstergesi iki günlük yükselişi ile birlikte bugün 5 günlük hareketli ortalamasını da yukarı doğru keserek al sinyali vermeye devam etti. CCI indikatörü 3 gün önce başlattığı yükselişine bugünde devam etti.

RSI ise iki gündür sürdürdüğü al sinyalinden sonra bugün geri döndü ve al sinyali vermeye başladı. Sat sinyali vermeye devam eden orta vadeli göstergeler alım bölgesine doğru yaklaşıyor. Seans içinde 5 günlük hareketli ortalamasını yukarı doğru kesen ancak burada tutunamayan endeks son kapanışı ile bütün vadedeki hareketli ortalamalarının altında bulunuyor.

Son düşüşün yüzde 23.6 fibonacci geri alma hedefleri olan 9 bin, yüzde 38.2 geri alma hedefi olan 9 bin 431, yüzde 50 geri alma hedefi olan 9 bin 769, ve yüzde 61.2 geri alma hedefi olan 10 bin 102 seviyeleri endeksin gelecek haftaki direnç noktaları.Bunun dışında 9 bin 353'teki orta vadeli yükselen kanalın talep çizgisi ve 10 bin 498'deki orta/uzun vadeli düşüş trendi çizgisi endeksin diğer direnç noktaları. Destek noktaları ise 8 bin 514, 8 bin 498 ve 8 bin 216, (tradecnet.com)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!