Kar fiyatları uçurdu

Güncelleme Tarihi:

Kar fiyatları uçurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2013 00:59

Bandırma'da iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle balıkçıların denize açılamaması, fiyatların yükselmesine yol açtı. Hamsinin kilosu 5 liradan 10 liraya, istavritin kilosu ise 5 liradan 8 liraya yükseldi.

Haberin Devamı

Bandırma ilçesinde iki gündür etkili olan kar yağışı ve küçük teknelerle iş yapan balıkçıların Marmara Denizi'ne açılamaması nedeniyle balık fiyatları yükseldi. İlçedeki halde komisyonculuk yapan Ali Yolagelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının, hale getirilen balık sayısının azalmasına yol açtığını söyledi.

Yağışın durmasının ardından halde balık sayısının artmasını beklediklerini belirten Yolagelen, "Balıklar bu günlerde su yüzüne daha fazla çıkmaya başlayacak. Geçen yıl da aynı havaları yaşadık ve kar yağışı sonunda İstanbul Boğazı'nda çinekop bollaştı. Şimdi de Bandırma'da bol balık bekliyoruz" dedi. Perakende satışta kilogram bazında fiyatların hamside 5 liradan 10 liraya, istavritte 5 liradan 8 liraya çıktığını dile getiren Yolagelen, bol bulunan sardalyenin fiyatının ise değişmeden 5 lirada kaldığını anlattı.

Erdek Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Demiray ise bir süredir fırtına nedeniyle denize açılamayan küçük tekne balıkçılarının, kar ve tipiden de olumsuz etkilendiğini ve avlanmaya gidemediğini bildirdi. Balıkçılar denize açılamayınca fiyatların da doğal olarak arttığını vurgulayan Demiray, balık cinslerinin, hava koşullarının elvermesiyle ucuzlayacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!