Kapı kilidine cep telefonundan kumanda dönemi

Güncelleme Tarihi:

Kapı kilidine cep telefonundan kumanda dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 16:00

Turkcell ve Kale Kilit işbirliğiyle geliştirilen “Mobil Kapı Güvenliği Sistemi” ile cep telefonları üzerinden mobil imza kullanılarak, dünyanın herhangi bir yerinden kapılar açılıp kilitlenebilecek.

Mobil Kapı Güvenliği Sistemi’nin tanıtımı, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nın dördüncü gününde, Kale Endüstri Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Kızıltan ve Turkcell Katma Değerli Ürün ve Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kale Kilit firmasının geliştirdiği Kale X10 Akıllı Kilit Sistemi içinde yer alan, Turkcell SIM kartıyla birlikte çalışan Mobil Kapı Güvenliği Sistemi, dünyanın her yerinden kapıların açılıp, kilitlenmesini sağlıyor. Sistem, 2009 yılının ilk çeyreğinde Elektronik Güvenlik Ürünleri satılan tüm noktalarda, çilingirlerde satışa sunulacak.

“DÜNYADA BİR İLKİ YAPTIK”

Uygulamanın tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Turkcell Katma Değerli Ürün ve Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar, “Geliştirdiğimiz iş modeli ve entegre alt yapıyla hem e-imzanın ülkemizdeki yaygınlığını ciddi ölçüde geliştirmiş olduk, hem de mobil imza kavramının dünya çapında artan bir ilgi görmesini ve yaygınlaşmasını sağladık. Kale Kilit ile birlikte geliştirdiğimiz Mobil Kapı Güvenliği sistemi sayesinde dünyada yine bir ilki gerçekleştirdiğimiz gibi müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak yeni bir projeye daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz”dedi.

Kale Endüstri Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Kızıltan ise, “Turkcell ile birlikte geliştirdiğimiz Mobil Kapı Güvenliği Sistemi ile dünyanın neresinde olursanız olun size ait mekanın kapı güvenliğini kontrol edebilme imkanı sağladık. Bugün sektörümüzde yine bir ilki daha gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!