Kapı kapı iş aradığı sanayi sitesinde patron olarak çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kapı kapı iş aradığı sanayi sitesinde patron olarak çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 15:31

Ankara merkezli E-Berk A.Ş., son tünel açma makinesi (TBM) 10 Mayıs günü üretim bandından indirdi. Dünya genelinde 24 ülkeye ihracat yapan E-Berk, dünyada tünel açma makineleri üreten 8 ülkeden biri konumuna yükseltti.

Haberin Devamı

Şimdilerde, TBM alanında önemli bir konuma yükselen E-Berk’in dikkat çekici bir başarı öyküsü bulunuyor. Şirketin kurucusu, Özgür Savaş Özüdoğru... İzmirli memur bir ailenin çocuğu olan Özüdoğru, Ankara’da metalürji mühendisliği okudu.  Özüdoğru 20 yaşında mezun olur ve iş arayışına girer. Ankara OSTİM’de, adeta kapı-kapı dolaşır. Gittiği iş yerlerine yönelttiği soru “Metalürji mühendisi arıyor musunuz?” olur.

İŞ BULAMADI İŞİNİ KURDU
OSTİM’de aradığını bulamayan Özüdoğru kendi işini kurma planı yapar. İlk etapta 2002 yılında 100 metrekarelik küçük bir dükkanda 4 kişi ile işe başlar. Zaman içinde işlerini büyütün Özüdoğru ve ekibi şimdilerde 46 bin metrekarelik alanda 500 kişi ile üretim yapıyor. Şirket, Kalkınma Bankası desteğiyle ile 18 bin metrekarelik ilave bir yatırım daha yaptı.

Haberin Devamı

BAŞARI ÖYKÜLERİNİ DİNLEDİM

Özüdoğru, işe başladığı süreçte sıfırdan dahi gerisinde bir konumda başladığını aktarıyor. Özüdoğru gelinen aşamada yakaladıkları başarının gerisinde yatan sebeplere ilişkin ise “Bir yandan çevremi genişletirken, bir yandan da insanların başarı öykülerini dinledim. Onları örnek aldım. Onun için başarı, insanlardan aldığınız enerjiyi kendi işimize doğru aktardığınız zaman geliyor. Girişimci adayları çevrelerinin farkında olsunlar. Sonrasında hedeflerini iyi belirleyip konsantre olsunlar. Enerjilerini doğru yerlere yönlendirirlerse başarı gelir” diyor.

Kapı kapı iş aradığı sanayi sitesinde patron olarak çıktı

DÜNYANIN 8'İNCİ TBM ÜRETİCİSİ

Özüdoğru açıklamasının devamında “Firmamız, Türkiye’de bir ilke imza attı. Tünel açma makinesinin imalatını tamamladık. 10 Mayıs 2017’de ilk makinemiz banttan indi. İlk yerli TBM sayesinde, ülkemiz dünyanın sekizinci TBM üretici ülkesi olma unvanına erişti. Geleceğe yönelik hedeflerimiz arasında bu sektörde yapılan ithalat miktarını düşürmek ve dünya çapında küresel bir üretici olmak var” dedi.

24 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR
Özüdoğru’nun verdiği bilgilere göre E-Berk A.Ş, Kalkınma Bakanlığı ve diğer bankalardan sağlanan finansman ile 2018 yılı sonunda tamamlanacak 30 milyon Euro tutarında yatırımını ise sürdürüyor.  E-Berk, hali hazırda dört kıtada 24 ülkeye tünel açma makineleri aksam ve kesici yedek parça ihracatı yapıyor.

BAKMADAN GEÇME!