Kapasitesi 6 kat artacak

Güncelleme Tarihi:

Kapasitesi 6 kat artacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce 10 yıllığına SSK'ya kiralanan Vakıf Gureba Hastanesi gelecek aydan itibaren SSK'lılara hizmet vermeye başlayacak.

PROTOKOLLE SSK'ya 10 yıllığına kiralanan Vakıflar Genel Müdürlüğü Bezm-i Alem Vakıf Gureba Hastanesi'nin, Ocak 2001'den itibaren SSK'lı hastalara hizmet vermesi için hazırlıklar başladı. SSK ve Vakıflar Genel müdürlüklerinin temsilcilerinden oluşan Devir Teslim Komisyonu, hastanenin SSK'ya entegre olması için çalışmalarını hızlandırdı.

Komisyondan alınan bilgiye göre, hastanenin kapasitesinin 6 kat artırılması hedefleniyor. SSK'nın İstanbul'da 4-5 bin yatak açığı bulunduğunu belirten yetkiler, ‘‘Yeni yatırımlar yaparak yatak sorununun çözümü ekonomik değil. Bunun yerine hazır bir kurumun kapasitesini artırmak daha mantıklı. Vakıf Gureba Hastanesi düşük kapasiteyle çalışıyordu. Bizim hedefimiz bu kapasiteyi artırmak’’ dediler.

SSK İnşaat Bölge Müdürlüğü hastanede incelemelerini sürdürüyor. Müdürlük öncelikle depremde zarar gören yerlerin onarılmasını kararlaştırdı. Onarımların yanısıra bazı tıbbi cihazların da yenilenmesi planlandı. Alınan bilgiye göre, hastanedeki tüm hekim ve personel, özlük hakları korunarak SSK kadrosuna geçirilecek. Döner sermayeden maaş alan sözleşmeliler için de formül aranıyor.

Yoksula ücretsiz hizmet

Hastane yoksul hastalara ücretsiz hizmet vermeye devam edecek. İki kurum arasında yapılan protokolda, hastaların yüzde 10'una ücret alınmadan sağlık hizmeti sunulacak. Öte yandan, hastane kayıtlarının son 5 yıllık verilerine göre bakılan hastaların sadece yüzde 1'inin yoksul olduğu anlaşıldı. Komisyon, yoksul hastalara, SSK'lılara verilen kartın benzeri bir kimlik vermeyi planlıyor.

Bezm-i Alem Vakıf Gureba Hastanesi 1999 verilerine göre, yılda 247 bin 477 hasta muayene oldu. 9 bin 933 hasta ise yatarak tedavi edildi. 7 bin ameliyat yapıldı. Hastanenin, 20 servis, 554 yatağı ve 12 ameliyathanesi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!