Altın fiyatları günü nasıl kapattı? Çeyrek altın ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları günü nasıl kapattı Çeyrek altın ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2019 07:36

Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,91 azalışla 217,00 liradan tamamladı. Bu gelişmenin ardından başta çeyrek altın olmak üzere diğer altın türlerinin son fiyatı merak konusu oldu. Peki, çeyrek altın ne kadar? Altının gramı ne kadar?

Haberin Devamı

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 Ayar Külçe Altın (Gr.) 217 liradan, bin 442 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira bin 463 liradan, 200 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) 204 liradan, bin 409 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet bin 429 liradan, 705 liradan alınan Yarım Ziynet 715 liradan ve 352 liradan alınan Çeyrek Ziynet 357 liradan satıldı.

ANLIK ALTIN FİYATLARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

ALTIN NEDEN DEĞERLİDİR?

Altın periyodik cetvelde Au sembolü ile gösterilen, atom numarası 79, kütle ağırlığı 197 olan 19,3 gr/cm3 gibi yüksek bir yoğunluğa sahip, yumuşak, parlak ve sarı renkli ağır bir elementtir.

Altın 1064°C erimeye başlar ve 2856°C kaynama sıcaklığına ulaşır. Adını Latince Aurum’dan (ışıldayan-parlayan) kelimesinden almaktadır. Asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri nedeniyle altın insanoğlunun ilk çağlardan beri ilgisini çekmiş ve en kıymetli metaller arasında yerini almıştır. Altın kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir elementtir. Hava ve su temasından etkilenmez. Bundan dolayı hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz. Saf haldeyken oldukça yumuşaktır, kolayca dövülerek biçimlendirilebilir, tel ve levha haline getirilebilir.

Haberin Devamı

Mineralleri kübik kristal yapısına sahiptir. Bileşiklerinde +1 ve +3 değerlikte bulunmaktadır. Bütün bileşiklerinden kolayca metalik hale indirgenebilir. Altının, AuCl, Au2S, AuCN gibi +1 değerlikli bileşikleri sulu çözeltilerde kararsız olup, +3 değere yükseltgenir veya
metalik hale indirgenir. Bununla birlikte sodyum siyanür (NaCN) ve potasyum siyanür (KCN) ile verdiği karmaşık tuzlarının sulu çözeltileri hazırlanabilir ve endüstride özellikle altın kaplamacılığında kullanılmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!