Kamyonlara yakın takip

Güncelleme Tarihi:

Kamyonlara yakın takip
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 13:27

MEYDANA gelen ölümlü trafik kazaların çoğunluğunda ağır vasıta araçlarının ön plana çıkması Emniyet Genel Müdürlüğü’nü (EGM) harekete geçirdi.

Haberin Devamı

Bundan böyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Yol Kenarı Denetleme İstasyonları’nda trafik polisleri de görev alacak. Polis 112 denetleme istasyonunda 24 saat görev yapıp, takograf cihazı bulunmayan, aşırı hız yapan, trafiği tehlikeye düşüren ve dinlenmeden uzun süre araç kullanan sürücülere ceza kesecek.

UYGULAMA ÖNÜMÜZDEKİ AY

EGM Trafik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın talebi üzerine ilgili bakanlıklarla protokol imzalandı. Yeni uygulamaya ilişkin yazı, Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu’nda bulunan ilgili tüm kurumlara gönderildi. Yeni düzenlemeyle birlikte daha önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme, Maliye ile Gümrük Ticaret Bakanlıklarının görevlilerinin bulunduğu Yol Kenarı Denetleme İstasyonları’nda artık trafik polisi de görev alacak. Polis, 112 noktada 24 saat görev yapacağı ve uygulamanın Temmuz ayında başlayacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

KAMYONLARA TAKİP

TIR, kamyon, çekici, damper, beton mikseri, tanker ve frigorifik araçlar, kontrol noktalarında polis kontrolünden de geçecek. Ağır vasıta araçları, karayollarının her noktasında kontrolden geçirilmeyecek. Araçların rutin ve periyodik kontrolleri bu istasyonlarda yapılacak. Görevli trafik memurları, belirlenen alanlarda şüpheli gördüğü tüm araçları en ince ayrıntısına kadar inceleyebilecek. Sürücülerin, ehliyetinden araçların muayene sürelerine, ağır vasıta araçlarda kullanma zorunluluğu bulunan takograf cihazı kontrolünden teknik cihazlara kadar bir sürü belge incelemeye tabii tutulacak. Belgelerinde sorun olan araçlar denetim istasyonlarında tutularak trafiğe çıkartılmıyacak. İstasyonlar aracılığıyla yıl içerisinde en az 2 ile 4 milyon arasında bir aracın kontrolünün yapılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!