Kamu taşıtları kanunu tasarısına destek

Güncelleme Tarihi:

Kamu taşıtları kanunu tasarısına destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2010 13:51

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Kamu Taşıtları Kanunu Tasarısına ilişkin “Bakanlar Kurulu üyeleri de dahil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları (KİT'ler de dahil) çıkarılacak yasa kapsamı altına alınmalıdır” görüşünü bildirdi.

Haberin Devamı

Yokuş, Kamu Taşıtları Kanunu Tasarısı hakkındaki yazılı açıklamasında, Milli Savunma Bakanlığından da onay geldiği takdirde Başbakanlığa gönderilecek bu tasarının, kamu araçlarının özel işlerde kullanılmasına ve amaç dışı kullanımlarda ağır cezalar verilmesini kapsadığını kaydetti.

Bütçenin akaryakıt ve yağ alım kalemlerine harcanan miktarın bir önceki yıla göre 135 milyon liralık artışla 1 milyar 145 milyon liraya yükseldiğini belirten Yokuş, "bu kalemde amaç dışı kullanım sonucu yapılan harcamaların, milli gelire vurulan baltadan başka bir şeyle açıklanamayacağını" ifade etti. Yokuş, “Tasarıyı destekliyoruz. Tasarıyla ilgili gelişmeler basına, memurlara uyarı niteliğinde yansımaktadır. Devletine hizmet etme gayesinde olan Türk memurunun, kamu araçlarına çip takılmasından ve söz konusu harcama kaleminin sıkı sıkıya denetlenmesinden yana bir kaygısı olamaz. Elbette ki üzerinde tüyü bitmemiş yetiminin hakkının bulunduğu kamu mallarının amaçları dışında kullanılması engellenilmelidir. Bunun için kurulması planlanan 'Taşıt Tanıma, İzleme ve Kontrol Sistemi' devreye sokulmalı ve kamu hizmeti haricinde kullanımlar olmuş ise cezalandırılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Yokuş, kamu araçlarına kasko yapılması gerektiğini de ifade ederek, şu görüşlere yer verdi:

“Kamu dairelerinde memurlara yönelik kamu araçları denetimi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Bakanlıklarda ve Başbakanlıkta da yapılmalıdır. Tıpkı memurlar gibi üst düzey bürokratlar ve siyasetçiler de kamu araçlarını amaç dışı kullanıp kullanmadıklarının hesabını verebilmelidirler. Hatta kullanılan özel uçakların da amaç dışı kullanılıp kullanılmadığına bakılmalıdır. Kamu mallarının amaç dışı kullanılmaması ve ülke ekonomisini sekteye uğratmaması için, Bakanlar Kurulu üyeleri de dahil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları (KİT'ler de dahil) çıkarılacak yasa kapsamı altına alınmalıdır. Aksi takdirde, sadece kamu görevlilerini kapsayacak bir yasal düzenlemenin arzu edilen sonucu vermeyeceği gerçeği ile kapsamın genişletilmesi konusunda hükümeti hassas davranmaya davet ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!