Kamu-Sen eyleme hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kamu-Sen eyleme hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 12:23

Kamu-Sen, sendikalar ve hükümet arasında yapılan toplu görüşmelerde üzerinde mutabakata verılan ve ocakta yürürlüğe girmesi gereken yasal düzenlemelerin bugüne kadar yapılmaması nedeniyle eylem yapma kararı aldı.

Kamu-Sen’den yapılan açıklamada, kamu görevlilerinin toplu görüşmelerde elde ettiği haklarını "hukuku çiğneyerek savsaklayanları" halka şikayet etmek için Türkiye genelinde eylem başlatılacağı belirtildi.

Sendikalar ve hükümet arasında yapılan toplu görüşmelerde, ek ödeme almayan 1 milyon 377 bin memura 40+40 YTL her ay denge tazminatı, eşi çalışmayanlara aile yardımı, sendika üyelerine her ay 5 YTL sendika teşvik primi, KİT’lerde çalışan memurlar arasındaki ücret dengesizliğinin giderilmesi için skala ayarlaması yapılması konusunda mutabakata varılmıştı.

Toplu görüşmelerin sonuçlandığı 28 Ağustos 2005’ten bu yana 6 ay geçmesine gereken yasal düzenlemelerin bugüne kadar yapılmadığı vurgulanan açıklamada, varılan anlaşma gereğince düzenlemelerin ocak ayında yürürlüğe girmesi gerektiği hatırlatıldı. Açıklamada, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun 34’üncü maddesinde, "Mutabakat metni: uygun idari, icrai ve yasal düzenlemelerin yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu’na sunulur. Bakanlar Kurulu üç ay içinde Mutabakat Metni’yle ilgili uygun idari ve icrai düzenlemeleri gerçekleştirilir ve kanun tasarısını TBMM’ne sunar" şeklinde olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, hükümetin yasaları çiğneyerek memurların kazanılmaş haklarını vermediği belirtilerek, hiçbir siyasi iktidarın kendisini yasaların üstünde göremeyeceği ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!