Kamu kurumları trilyonluk Bilkent Plaza'ya yerleşti

Güncelleme Tarihi:

Kamu kurumları trilyonluk Bilkent Plazaya yerleşti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ankara'nın yeni alışveriş ve eğlence merkezi Bilkent Plaza, kamu kuruluşlarının da gözdesi oldu. Bilkent Plaza'nın altı bloğundan dördünü Botaş, Rekabet Kurumu, Toplu Konut İdaresi ve RTÜK satın aldı. Blokların her birinin değeri 1 trilyon lira dolayında.

BAŞKENT'in yeni alışveriş, eğlence ve iş merkezi Bilkent Plaza, kamu kurumlarının da gözdesi oldu. Bilkent Plaza'nın 64'er ofisten oluşan altı bloğundan dördünü Botaş, Rekabet Kurumu Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) satın aldı. TOKİ'nin Bilkent Plaza'ya taşındığı, diğer kurumların da hazırlıklarını sürdürdüğü öğrenildi. Bilkent Plaza İşletme Müdürü Nermin Biltekin, bir ofisi 15 milyar liradan satılan bir bloğun değerinin yaklaşık 1 trilyon lira olduğunu söyledi.

Kentin Eskişehir Yolu üzerinde gelişmeye başladığını hatırlatan Biltekin, Bilkent Plaza'nın, kent merkezine yakınlığı ve bütün birimleri aynı binada toplama olanağının devlet kurumlarına cazip geldiğini söyledi. BOTAŞ'ın kent içindeki beş ayrı birimini aynı blokta toplamasını örnek gösteren Biltekin, satışların Emlakbank aracılığıyla yapıldığını bildirdi.

YENİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Bilkent Plaza'nın bölümlerinden biri olan ‘‘Ankuva Alışveriş Merkezi’’ de, ünlü

markaların satıldığı mağazaları, bowling salonu, bilardo salonu, diskotek ve restoranları ile Başkent'in yeni alışveriş ve eğlence merkezi olmaya aday. Ankuva'nın, Türkiye'de alışveriş ve eğlenceyi aynı çatı altında toplayan tek merkez olduğunu anlatan Biltekin, Ankuva'da 26 kulvardan oluşan bir bowling salonu, bilardo salonu, 270 kişilik diskotek, çocukların uzay oyunları oynabilecekleri özel bir bölüm, kafe ve restoranlar bulunduğunu belirtti.

Ankuva'da ünlü markaların satıldığı 71 mağazanın yeraldığını söyleyen Biltekin, ‘‘Hedefimiz Türkiye'nin en büyük alışveriş ve eğlence merkezlerinden biri olmak’’ dedi.

KONSER VERECEKLER

Biltekin, Bilkent Plaza'nın önümüzdeki aylarda ünlü pop yıldızlarının konserlerine hazırlandığını, Sevda Cenap And Vakfı ve Modern Dans Topluluğu ile de sanatsal etkinlikler için temasta olduklarını belirtti. Bilkent Plaza'nın 2 Mayıs'ta hizmete açıldığını belirten Biltekin, resmi açılışın Ekim ayının ikinci yarısında yapılacağını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!