Kamu işçisi zammı ilk altı aya sıkıştı

Güncelleme Tarihi:

Kamu işçisi zammı ilk altı aya sıkıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2001 00:00


Haberin Devamı

Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, yaklaşık 450 bin kamu işçisi adına yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde tek sancının birinci altı ay verilecek zammın kök ücretlere yansıtılıp yansıtılmaması olduğunu belirterek, ‘‘2, 3 ve 4'ncü aylar için ücretlere hedeflenen enflasyon oranında zam yapılmasında Türk-İş ile anlaştık’’ dedi.

Gazetecilere kamu toplu iş sözleşmelerine ilişkin açıklama yapan Mehmet Keçeciler, Devlet Bakanı Kemal Derviş ile konuya ilişkin olarak hükümet içi çalışma yaptıklarını belirterek, teknik çalışmaların sürdüğünü Türk-İş yöneticileri ile Çarşamba veya Perşembe günü yeniden biraraya geleceklerini söyledi.

Keçeciler, toplu sözleşme görüşmelerinde eskiye oranla daha iyi bir noktaya yaklaştıklarını, ancak tam bir mutabakat sağlayamadıklarını vurgulayarak Hazine'nin kaynaklarının gözden geçirildiğini söyledi.

Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, özel sektörde çalışan işçilerin kamu sektöründe çalışan işçilerden 1 kat daha az ücret aldığını belirterek, özel sektör işçisinin ortalama 252 milyon lira, kamu işçisinin ise ortalama 563 milyon lira ücret aldığını bildirdi.

Türk-İş'in birinci altı ay için talep ettiği yüzde 20 oranındaki zam talebini kök ücretlere yansıtılmama koşuluyla kabul edebileceklerini anlatan Keçeciler, aksi durumda bu talebi kabul etmeyeceklerini kaydetti.

Birinci altı ay için Türk-İş tarafından talep edilen yüzde 20 oranındaki zammın kök ücretlere yansıtılması durumunda 2 yılda 2 katrilyon lira fark olacağını anlatan Keçeciler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Türk-İş ile uzlaşma sağlanamaması durumunda, her işyerinde ayrı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin yürütüleceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!