Kalkınma modeli iflas edince devlet diz çöktü

Güncelleme Tarihi:

Kalkınma modeli iflas edince devlet diz çöktü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 00:00

Yunan Sanayiciler Birliği’nde konuşan Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, yıllarca torpili olan her işsizin devleti sığınak görmesi, eğitim sisteminin sadece devlet memuru olarak iş bulabilecek mezunlar vermesi, devlet parası ile israf yapılması ve vergi kaçakçılığının uyanıklık sayılması sonucu devletin diz çöktüğünü söyledi.

Papandreu “Bugüne kadar duyduğunuz kalkınma modeli iflas etmiştir. Mucize yapacağız demiyoruz. Yunanistan’ı değiştirebileceğimizi söylüyoruz” diye konuştu. Yorgo Papandreu, ülkesinin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkabilmesinin başlıca şartının herkesin çalışması olduğunu belirterek “Bugün, her seçim galibinin devleti talan etmesini, vurgun vurması zihniyetinin bedelini ödüyoruz” dedi.

Tedbirler bütçeye yaradı

Yunanistan Maliye bakanı Yardımcısı Filipos Sahinidis ise, 2009 yılının ilk dört ayında 10.7 milyar euro olan bütçe açığının bu yıl aynı dönemde 6.2 milyar euro’ya düştüğünü açıkladı. Bu yılın ilk dört ayında gelirin yüzde 10 artarken, giderlerin yüzde 8.7 oranında azaldığını belirten Sahinidis, devlet yatırımlarını da geçen yıla kıyasla yüzde 39.1 oranında azalttıklarını belirtti. Sahinidis “Aldığımız kemer sıkma tedbirleri sonuç vermeye başladı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!