Kalite karakolluk

Güncelleme Tarihi:

Kalite karakolluk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'deki kurumlar arasında hızla yaygınlaşan Toplam Kalite Yönetimi Felsefesi, şimdi de polis teşkilatlarına sıçradı. Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarına yaklaşık beş ay önce başlayan Aydın Emniyet Müdürlüğü, il merkezinden başlayarak Aydın'daki tüm karakollarda toplam kalite uygulamasına geçmek için çalışmalara başladı. Aydın polislerine Toplam Kalite Yönetimi eğitimi verilirken, tüm karakollarda da daha modern ve sıcak bir görünüm için çalışmalar başladı. Aydın Emniyet Müdürü Tekin Akın, vatandaşı müşteri olarak kabul ettiklerini ve müşteri her zaman haklıdır felsefesini benimsediklerini söyledi. İl merkezinden sonra ilçe karakollarında da toplam kalitenin uygulanması çalışmalarına başladıklarına değinen Akın, ilk olarak Söke'de belli bir standardı yakaladıklarına işaret ederek, Söke'deki karakolu bilgisayar sistemiyle donattıklarını ifade etti.

TÜSİAD Başkanı Muharrem Kayhan'ın da maddi manevi katkıları bulunduğunu vurgulayan Akın, ‘‘Söke'deki karakolu iç açıcı renklerle, güleryüzlü polislerimizle çok farklı bir görünüme kavuşturduk. Önümüzdeki günlerde ise karakolun açılışı Muharrem Kayhan tarafından yapılacak’’ dedi.

Hizmet sektöründe kalitenin oldukça önemli olduğuna işaret eden Akın kendilerinin de vatandaşa götürdükleri hizmetin kalitesini yükseltmek amacında olduklarını söyledi.

‘‘Hizmet süratli, verimli, ucuz olacak. Biz ekibimizle birlikte vatandaşa müşteri gözüyle bakıyoruz. Müşteri daima haklıdır ilkesinden hareket ediyoruz. Başka seçme şansımız yok’’ diyen Akın, Aydın İl Merkezi'ned modern polis merkezlerini bitirdiklerini, ilçe bazında da ilk olarak Söke'de çalışmaların tamamlandığını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!