Kale, şirket ve marka satın alıp İtalya’nın seramik üssüne yerleşti

Güncelleme Tarihi:

Kale, şirket ve marka satın alıp İtalya’nın seramik üssüne yerleşti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2011 00:00

Kale Grubu, İtalya’nın seramik üssü ‘Sassuolo’ bölgesinde karo seramik üretimi yapan Edilcuoghi, Edilgres ve Campani markalarını bünyesinde barındıran Fincuoghi şirketinin tamamını satın aldı.

Haberin Devamı

Fincuoghi şirketinin, Borga di Taro ve Sassuolo’da üretim tesisleri ve AR-GE merkezi bulunuyor. 1968 yılında kurulan ve bölgenin ilk seramik üreticilerinden olan Fincuoghi; Edilcuoghi, Edilgres ve Campani markalarını üretiyor. Şirketin tüm faaliyetleri, Kale Grubu bünyesindeki Kale İtalia tarafından yönetilecek.

İtalya ilk kez satıyor

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “İtalya’da bir seramik tesisinin yabancı şirket tarafından satın alınması, birkaç yıl öncesine kadar sektör tarafından neredeyse imkansız görünüyordu. Uluslararası alanda büyüme hedefimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu satınalma İtalyan seramik endüstrisi için de bir ilk oldu” dedi. Okyay, ilk yurt dışı yatırımlarını Kalekim’in Rusya’daki tesisleriyle gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu: “Bu projeyi, tasarım ve inovasyon odaklı yatırım stratejimizin uzantısı olarak planlayıp hayata geçirdik. Kale Grubu seramik kaplama malzemelerinde üretim kapasitesi ve finansal büyüklük olarak Türkiye’de birinci. İtalya’nın en prestijli markalarından Edilcuoghi ve Edilgres’i de bünyemize katmamız yurt dışında markalaşma hedeflerimize ivme kazandıracak ve Kalebodur ile Çanakkale Seramik markalarımızın güçlenmesine yönelik stratejimizi destekleyecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!