Kale Grubu İtalya'dan şirket aldı

Güncelleme Tarihi:

Kale Grubu İtalyadan şirket aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2011 00:00

Kale Grubu, İtalya'nın seramik üssü Sassuolo bölgesinde karo seramik üretimi yapan, Edilcuoghi, Edilgres ve Campani markalarını bünyesinde barındıran Fincuoghi şirketinin tamamını satın aldı.

Grubun yazılı açıklamasına göre, Fincuoghi şirketinin, Borga di Taro ve Sassuolo'da üretim tesisleri ve AR-GE merkezi bulunuyor. 1968 yılında kurulan ve bölgenin ilk seramik üreticilerinden Fincuoghi, Edilcuoghi, Edilgres ve Campani markalarını üretiyor. Markalar, seramik sektörünün klasikleri arasında yer alıyor. Satınalma ile birlikte şirketin tüm faaliyetleri, Kale Grubu bünyesindeki Kale İtalia şirketi tarafından yönetilecek.

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, satınalmayı, “İtalya'da bir seramik tesisinin yabancı bir şirket tarafından satın alınması, daha birkaç yıl öncesine kadar sektör tarafından neredeyse imkansız görünüyordu. Uluslararası alanda büyüme hedefimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu satınalma İtalyan seramik endüstrisi için de bir ilk oldu” şeklinde değerlendirdi.   

Okyay, ilk yurt dışı yatırımlarını Kalekim'in Rusya'daki tesisleriyle gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, bu projeyle inovasyon ve tasarım merkezi İtalya'da ikinci yurt dışı yatırımını yaptıklarını belirtti.
 
Fincuoghi şirketinin, Edilcuoghi ve Edilgres markalarının karo seramik alanında önde gelen markalarından olduğunu kaydeden Okyay, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu projeyi, tasarım ve inovasyon odaklı yatırım stratejimizin bir uzantısı olarak planlayıp hayata geçirdik. Kale Grubu seramik kaplama malzemelerinde üretim kapasitesi ve finansal büyüklük olarak bugün Türkiye'de birinci, dünyada ise 13. konumda yer alıyor ve Çanakkale Seramik ile Kalebodur gibi köklü markaları yönetiyoruz. İtalya'nın en prestijli markalarından olan Edilcuoghi ve Edilgres'i de bünyemize katmamız yurt dışında markalaşma hedeflerimize ivme kazandıracak ve özellikle Kalebodur ile Çanakkale Seramik markalarımızın güçlenmesine yönelik stratejimizi destekleyecektir.

Fincuoghi, uluslararası anlamda son derece köklü ve deneyimli bir şirket. Bu şirketin mevcut fabrikalarında üretime ve ihracata devam edeceğiz. Sassuolo bölgesinin bize sağlayacağı lojistik güç ile ihracat alanımızı genişletirken, Türkiye'deki markalarımız ve buradaki markalarımızla satışta sinerjiyi artıracağız. Bunun yanı sıra, planladığımız ilave yatırımla özellikle gelişmiş pazarlardaki hizmet kalitemizi ve pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz.”

Okyay, 2012'de devreye alınacak Kale AR-GE merkezi ile Fincuoghi şirketinin yetkinliklerini birleştireceklerini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!