Kafaoğlu, Maliye'nin kara listesinden çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kafaoğlu, Maliyenin kara listesinden çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

MALİYE Bakanlığı, tüm il defterdarlıklarına bir yazı göndererek, mali müşavirlik yapması sakıncalı 106 kişiyi bildirdi. Daha önce bakanlığın kara listesinde bulunan Maliye eski Bakanı Adnan Başer Kafaoğlu ile kardeşi Arslan Başer Kafaoğlu hakkındaki kısıtlamaları ise kaldırıldı.

MALİYE Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü, çeşitli tarihlerde defterdarlıklara gönderdiği 3 yazıda, Yeminli Mali Müşavirlik yapmaları ‘‘sakıncalı’’ 106 kişinin listesini iletti. Maliye Bakanlığı, daha önce ‘‘sakıncalı’’ listesinde bulunan Maliye eski Bakanı Adnan Başer Kafaoğlu ile kardeşi Arslan Başer Kafaoğlu hakkındaki kısıtlamaları da kaldırdı.

Gelirler Genel Müdürlüğü'nün tüm il defterdarlıklarına gönderdiği yazılarda, düzenlenen katma değer vergisi iadesi tasdik raporlarının işleme konulmadan önce konunun bütün detayları ile birlikte bakanlığa intikal ettirilmesi ve bakanlığın talimatına göre işlem yapılması istendi. Listedeki Yeminli mali müşavirlerin düzenlediği katma değer vergisi iadesi tasdik raporlarında kullanılan teyit yazılarına da ‘‘itibar’’ edilmemesi ve ‘‘kısıtlanmaları’’ kaydedildi.

Gelirler Genel Müdürlüğü'nün 7 Haziran 2000 tarih ve 27663 sayılı son yazısında, bazılarının isimleri, İzmir'de ortaya çıkarılan ve kamuoyunda ‘‘Balina’’ olarak anılan hayali ihracat ve naylon fatura operasyonda da geçen 9 yeminli mali müşavirin adları yeraldı. Öte yandan operasyon kapsamında tutuklanan, Burhan Özfatura döneminde İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri olarak çalışan ve paravan şirket Yeşer Tekstil'in Yeminli Mali Müşavirliğini yapan Ali Galip Halıcı, ‘‘Kara Liste’’de yer almadı. Soruşturmada, paravan şirketler Günçe Tekstil ve Yeşer Tekstil'in beyannamelerinde, aralarında defolu ve özürlü bayan iç çamaşırlarının da bulunduğu yaklaşık 100 bin dolarlık tekstil ürününü, 9 milyon dolarlık ihracat gibi gösterdikleri belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!