Kadınların başarısı ‘enerji’yi yükseltti

Güncelleme Tarihi:

Kadınların başarısı ‘enerji’yi yükseltti
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2019 08:30

Erkek çalışanların ağırlıkta olduğu enerji sektörü başta olmak üzere tüm alanlarda kadın istihdamını artırmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından geçen yıl başlatılan ‘Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar’ ödül törenine bu yıl kadınların yoğun enerjisi damga vurdu.

Haberin Devamı

İş dünyasından, siyasete, sanattan, spora, akademi dünyasından, sivil toplum kuruluşlarına kadar pek çok alanda aktif rol alan kadınların büyük ilgi gösterdiği gecede, Cumhurbaşkanı Emine Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın “Kız çocuklarımız da ülkemizin enerji kaynakları başlığına dahildir. Lütfen kız çocuklarımızın zihinlerine barikatlar yerleştirmeyelim” şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in kamu ve özel sektörde her kademede daha fazla kadının yer alması için pozitif ayrımcılık yapılması yönündeki çağrıları salondaki coşkuyu arttırdı. Konuşmaların ardından başlayan ödül töreninde, finanlistlerin ve ödül alanların çalışmalarının anlatılmasıyla birlikte salondaki enerji daha da yükseldi. Bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından oldukça yoğun başvurunun yapıldığı Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar programında 7 dalda ödül verildi.

Kadınların başarısı ‘enerji’yi yükseltti


Gülefşan Demirbaş (Jüri Özel Ödülü)

Dünya Enerji Düzenleme Forumu’nda İcra Direktörü olan Gülefşan Demirbaş Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Demirbaş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı, Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu Birliği gibi kuruluşlarda önemli görevler üstlendi.2013‘te tüm alanlarda kadın görünürlüğünü artırmak amacıyla Dünya Enerji Düzenleme Forumu bünyesinde “Enerjide Kadın” girişimini başlattı.Demirbaş ödülünü Emine Erdoğan’ın eldinden aldı.

Haberin Devamı

Kadınların başarısı ‘enerji’yi yükseltti

Prof. Dr. Şule Erten Ela (Akademi Ödülü)

Akademi Ödülü’nü alan Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Enerji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Ertan Ela, güneş enerjisinden elektrik ve yakıt ile güneş enerjisi depolama, Güneş Pilleri, Hidrojen Enerjisi gibi konularda uluslararası çalışmalarıyla birçok ödül kazandı. Şule Erten Ela, ödülünü Murat Özyeğin’in elinden aldı.

Haberin Devamı

Kadınların başarısı ‘enerji’yi yükseltti

Sümeyye Boyacı (İlham Veren Kadın Ödülü)

‘Balıkların da kolları yok’ diyerek ilham veren hikayelerden birini başlatan Sümeyye Boyacı, Dublin’deki Paralimpik Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyayı Türkiye’ye getirerek Avrupa Şampiyonu oldu. Ayrıca resimle de ilgilenen Boyacı, Alexander Pushkin’in Altın Balık adlı ünlü kitabının kapak resmini çizdi. Boyacı’nın adına ödülü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk verdi.

Kadınların başarısı ‘enerji’yi yükseltti

Burcu Aydemir (Girişimcilik Ödülü)

Girişimcilik ödülünün kazananı Burcu Aydemir, 10 yıl önce televizyonda izlediği bir belgeselden ilham alarak başladığı yerli ve milli ‘gyrocopter’ hayalini gerçekleştirdi. Çalışmaları ‘GyroTürk’ ile başarıya ulaştı. 9 yıllık Ar-Ge çalışmasının sonunda, 6 hava aracı üreten Aydemir’in şimdiki hedefi ise seri üretim yapacak ilk yerli ve milli gyrocopter fabrikasını kurmak. Aydemir Ödülünü Berat Albayrak’ın elinden aldı. 

Haberin Devamı

Kadınların başarısı ‘enerji’yi yükseltti

EnerjiSA (Enerjide Örnek Şirket Ödülü)

‘Enerjide Örnek Şirket’ ödülü en fazla kadın istihdam eden şirkete verildi. Kazanan EnerjiSA’nın CEO’su Ziya Erdem’e ödülünü Bakan Fatih Dönmez verdi.

Kadınların başarısı ‘enerji’yi yükseltti

Işıl Akkoç (Profesyonel Ödülü)

ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’nin Türkiye’deki ilk baş denetçilerinden biri olan Işıl Akkoç’un, Proje Yöneticisi olduğu ISO 31000 Kurumsal Risk Yönetimi Projesi, Uluslararası Yönetim Danışmanlığı Enstitüleri Konseyi tarafından verilen en iyi proje ödülüne layık görüldü. Doğalgaz dağıtım şirketleri içinde ilk Ar-Ge projesini gerçekleştiren Işıl Akkoç’a ödülünü Jüri Başkanı Gülsüm Azeri takdim etti.

Haberin Devamı

Kadınların başarısı ‘enerji’yi yükseltti

Dr. Selda Günsel (İş Dünyası Ödülü)

Shell Küresel Ar-Ge ve Ticari Teknolojiler Başkan Yardımcısı Selda Günsel enerji verimliliği, yenilikçi ve sürdürülebilir yakıtlar, madeni yağlar ve kimya teknolojileri tasarladı. Çin’de ilk Shell Teknoloji merkezini kuran Günsel, kariyeri boyunca çokça ödüle layık görüldü. ABD Ulusal Mühendislik Akademisi’ne seçilen ve Journal of Lubrication yayınlarının yazı işleri kurullarında yer alan Günsel ödülünü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan aldı.

BAKMADAN GEÇME!