Kadına şiddeti yok etmek için tapu eşitliği gelsin

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddeti yok etmek için tapu eşitliği gelsin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBERS) Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kadına şiddetin yok olması için kadın girişimciliğin desteklenmesi gerektiğini söyledi ve “Bir de tapudaki kayıtlara bir el atmak lazım. Tapuların yüzde kaçı erkekler üzerinde, yüzde kaçı kadınlar üzerinde? Bunu dengelediğimiz zaman göreceğiz ki kadına olan şiddet de kendiliğinden biter” dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB tarafından düzenlenen, Balkan Odalar Birliği (ABC) Kadın Girişimciler Konseyi’nin ilk toplantısında yaptığı konuşmada 2007 yılında TOBB bünyesinde TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu kurduklarını anımsattı.
Zenginlik için girişimci lazım
Kadın girişimciliğin bir “moda” olmadığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ülke olarak zengin olmak isteniyorsa, bunun yolunun ülkedeki kadın girişimci sayısının artmasından geçtiğini anlattı. Sovyetler Birliği’nin 1991 yılında dağılmasının ana nedeninin, ülkede girişimci bulunmaması olduğunu savunan Hisarcıklıoğlu, Almanya ve Japonya’nın da yaşadığı savaşlardan sonra girişimcilerinin katkısı ile ekonomik anlamda dünyada  lider ülke konumuna geldiğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de ve Balkanlar’da zengin olmak isteyenlerin girişimciliği desteklemesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye nüfusunun yarısının kadın olduğunu, ancak kadın girişimcilik oranının yüzde 6 civarında, çok düşük seviyede bulunduğunu ifade etti.
TOBB’a ‘kadın başkan’ olsun
Kadın girişimcileri ön plana çıkartarak, genç kızlara rol model yaparak girişimciliğin ön plana çıkmasını amaçladıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, böylelikle genç kızların girişimciliğe özenmelerini sağlayacaklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş’ın, “İnşallah günün birinde TOBB’a bir kadın başkan olur” temennisi üzerine de, “Tabii olur, ama benden sonra, ben işi bıraktıktan sonra. Ben varken olmaz. Ben yerimi garanti edeyim de” şeklinde espri yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!