Kadın girişimcilere Vuslat Doğan Sabancı desteği

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimcilere Vuslat Doğan Sabancı desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 19:14

Dar gelirli girişimci kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarına imkân sağlamak amacıyla kurulan Vuslat Doğan Sabancı Mikrokredi şubesinin açılışı kalabalık bir protokol ve destekçileriyle gerçekleşti. Açılışta Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Ali Sabancı’nın yanı sıra Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milletvekili ve İçişleri Eski Bakanı Abdülkadir Aksu gibi isimler yer aldı.

Haberin Devamı

Heyecanı gözlerinden okunan Vuslat Doğan Sabancı hurriyet.com.tr okuyucularına özel açıklamalarda bulundu. Ve herkesten maddi manevi destek çağrısında bulundu.

 

 

AÇILIŞ TÖRENİNİNDEN RENKLİ KARELER - FOTO GALERİ

 

 

KADINLARIN TEMİNATLARI VİCDANLARI

 

Vuslat Doğan Sabancı Mikrokredi şubesinin açılış konuşmasını ilk olarak Vuslat Doğan Sabancı yaptı. Sabancı hemcinsleriyle ilgili iki reklam yapacağını belirterek konuşmasına şöyle devam etti; ” 500 TL bugün iş hayatına atılmak için hiçbirimizin hayal edemediği ufak bir sermaye ile hayat yaratıyorlar. Bankacılık sektöründe batık kredi yüzde 5 ile 7 oranındayken mikrokredi kadınlarımız sunduğumuz kredi yüzde sıfır. Kadınlar teminat vermiyorlar ve büyük bir cesaretle alıyorlar bu parayı ve takır takır ödüyorlar. Onların ticari ahlakı çok büyük. Onların teminatları ise vicdanları. İkinci reklâm ise kadına verilen kredi aileye daha iyi eğitim, beslenme ve sağlıklı şartlarda yaşam olarak geri dönüyor. Çünkü kadınlar çocuğuna ve ailesine daha sağlıklı bir şekilde geri dönüşüm yapıyorlar ve yüzde 100 başarı sağlıyorlar”

 

Haberin Devamı

Mikrofonu daha sonra Lokman Çağırıcı, Hüseyin Avni Mutlu ve Abdülkadir Aksu aldı. Konuşmalar sırasında izleyiciler arasında yer alan ev hanımlarından birinin kadınlar için okuduğu şiir özellikle Vuslat Doğan Sabancı’ya duygulu anlar yaşattı.

 

Açılış töreninde Doğan Hızlan, Meral Tamer, Sedat Ergin, Yalçın Doğan, Gila Benmayor gibi  pek çok yazar ve gazeteci de katıldı.

 

 

Haberin Devamı

TEMİNAT YOK İCRA TAKİBİ YOK

 

Felsefesi, en büyük girişimciden en küçüğüne bir bütünlük oluşturma, hep birlikte üretme ve kazanma yolunu gösteren mikrokredi ile kadınlar teminatsız, icra takibi olamadan, dayanışmayla yürüyen ve geri dönüşümü yüzde yüz olan bir kredi bankacılığı alıyorlar.

 

Her girişimci kadın mikrokrediyle 500 TL’ye yepyeni bir iş hayatına başlıyor.  Krediler, adı üzerinde oldukça mikro. Ancak yoksul bir kadının hayatında yarattığı değişim, inanılmaz makro değerlere ulaşıyor. Bu sistemle kadın, evinin dört duvarı arasında, kocasının getireceği paraya bağımlı olmaktan çıkıyor, küçük paralar sayesinde sokağa adım atıyor, üretiyor, satıyor, yaratıyor ve giderek özgürleşiyor.

 

Haberin Devamı

BU DÜNYAYI DEĞİŞTİREN 10 FİKİRDEN BİRİ

 

Yaratıcısı, Bangladeşli Profesör Muhammed Yunus’a 2006’da Nobel Barış Ödülü’nü kazandıran bu proje 75 ülkede 600 milyon kadına ulaştı. Time Dergisi tarafından, “Bu dünyayı değiştiren 10 fikirden biri” olarak tanımlanan Mikrokredi programının Türkiye’de İsrafı Önleme Vakfı uyguluyor.

Mikro Kredi şubeleri ve bağış hakkında daha ayrıntılı bilgi için:

 http://www.tgmp.net/

http://www.birperimasali.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!