Kadın girişimcilerden kadınlara büyük destek

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimcilerden kadınlara büyük destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 00:00

Dünya çapında 200 kadın girişimci İstanbul’da buluştu. ‘Dell Kadın Girişimciler Ağı Konferansı’na 17 ülkeden kadın girişimci ve yönetici katıldı. Konferansın bu yılki teması ise ‘Pay It Forward’ (İyiliği önceden yap) oldu.

Haberin Devamı

DELL tarafından İstanbul’da düzenlenen ‘Dell Kadın Girişimciler Ağı Konferansı’na dünya çapında 200’ün üzerinde işkadını katıldı. DELL Şirketi’nin üst düzey yöneticilerinin de katıldığı toplantı ile kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmek, bu amaçla deneyim paylaşımı sağlamak ve işbirliği olanakları yaratmak amaçlanıyor. Avustralya, Kanada, Hindistan, Çin, Japonya, İngiltere, Amerika başta olmak üzere toplam 17 ülkeden kadın girişimci ve yöneticinin katıldığı konferansın bu yılki teması ise ‘Pay It Forward’ (iyiliği önceden yap) oldu.

GÜÇLÜ BİR AĞ GEREKİYOR

Konferans kapsamında Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı ev sahipliğinde 3 Haziran’da bir de gece düzenlendi. Begümhan Doğan Faralyalı “hoşgeldiniz” konuşmasında “Türkiye’de ve dünyada kadınlar iş dünyasında, ne yazık ki, azınlık olmaya devam ediyor, bunun aşılabilmesi için kadınların birbirine destek olması çok önemli. Bu yüzden Dell şirketini dünya çapında kadın girişimcileri bir araya getiren bu oluşuma ön ayak olduğu için tebrik ederim.” dedi.

KADIN SORUNLARI ÖNEMLİ

Begümhan Doğan Faralyalı “Ablalarım ile beraber 4 kız kardeş olarak bizler Türkiye’de okuduk, büyüdük, iş dünyasında aktif rol aldık; her zaman iş hayatında kadın temsili konusunda hassas olduk ve toplumumuzdaki kadın sorunları bizim için çok önemli oldu. Bunun sonucunda toplam istihdamımızda ve yönetim kurullarımızda kadın oranı Türkiye ortalamasının üzerinde. Toplumsal bilincin oluşturulmasında çok önemli rol üstlenen medya kuruluşlarımız kadın konusunda

/images/100/0x0/55eb33b7f018fbb8f8b1f99e
Türkiye’nin iki büyük projesini gerçekleştirdi. Hürriyet gazetesinin ‘Aile İçi Şiddete Son’,  Doğan Gazetecilik’in ‘Baba Beni Okula Gönder’ projeleri yıllardır süren çok güçlü kampanyalar oldu. Biz de Doğan ailesi kadınları olarak bundan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

20 bin dolarlık bağış yaptı

Begümhan Doğan Faralyalı’nın açılış konuşması ardından söz alan Dell Türkiye Genel Müdürü Murat Mediceler ise “Hürriyet’in 10 yıldır sürdürdüğü ‘Aile İçi Şiddete Son Kampanyası’na destek vermek istedik. 20.000 dolarlık bağış yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen gece Shaman Dans Tiyatrosu dansçılarının showu ile başladı, Ayten Telek’in söylediği Haendel, Mozart ve Puccini aryaları ile devam etti. Burhan Öcal’ın konseri ile sona erdi.

Haberin Devamı

İşte konferansa katılan bazı işkadınları

Patricia Bader- Johnston, yenilenebilir enerji alanında yönerim danışmanlık hizmeti sunan Japonya merkezli şirket Silverbirch Associates’in CEO’su.

Katherine Hague, isteyen herkesin profesyonel olarak satış yapabildiği Canadalı e-ticaret platformu ShopLocket’in kurucusu ve CEO’su

Aytül Erçil, teknolojiden yararlanmak isteyen müşterilerinin zorlu projelerinde en uygun yapay görme çözümlerini sunan Türk internet sitesi Vistek’in kurucusu.

Chandra Clarke, dünyanın ilk profesyonel metin okuma ve düzeltme servisini sunan Kanadalı internet sitesi Scribendi’nin kurucusu

Divya Gugnani, kullanıcılara tarzlarına uygun önerilerde bulunan, aksesuar ve güzellik ürünlerinin satıldığı ABD’li internet sitesi Send the Trend’in CEO’su.

Haberin Devamı

Claudia Helmig, belirli sayıda üretilen ve eşi olmayan ürünlerin satışa çıkarıldığı Alman online platform Dawanda’nın Genel Müdürü.

Tina Wells, şirketlere pazarlama ve pazar araştırmasında destek veren, tüketiciyle organizasyon arasındaki bağlantıyı kurmayı amaçlayan ABD’li Buzz Marketing Group’un CEO’su.

Anne Canel, müşterilerden gelen taleplere göre imal edilen lüks ürünlerinin satıldığı, Lüksemburg
merkezli online mağaza SHEBUSA’nın CEO’su.

Audrey Harris, tasarımcıların giyim, aksesuar ve mobilya gibi ürünlerini satışa çıkardığı, Fransız merkezli e-ticaret platformu Soubis’in kurucusu ve CEO’su.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!