Kaçan şampiyonluğa üzülen Trabzon borsada güldü, bir günde 38.7 milyon lira arttı

Güncelleme Tarihi:

Kaçan şampiyonluğa üzülen Trabzon borsada güldü, bir günde 38.7 milyon lira arttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 00:00

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluğu kıl payı kaçıran Trabzonspor, dünkü hisse performansıyla Fenarbahçe’ye fark attı. Trabzonspor, dün yüzde 9.62 yükselişle değerini 441 milyon liraya taşıdı. Buna karşılık Fenerbahçe yatırımcısı, bugüne kadar elde ettiği kazancı cebine koymak isteyince şampiyonun hisseleri yüzde 4.51 değer kaybı getirdi.

Haberin Devamı

HAFTASONU Süper Toto Süper Lig’de kupayı Fenerbahçeye kaptıran Trabzonspor, ‘acısını’ İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) çıkardı. Şampiyonluğu kıl payı kaçıran Trabzonspor’un borsada işlem gören şirketi Trabzonspor Sportif Yatırım hisseleri yüzde 9.63 prim yaptı ve piyasa değeri bir günde 39 milyon lira değer kazandı. Şampiyon Fenerbahçe’nin borsada işlem gören şirketi Fenerbahçe Sportif Hizmetleri ise yüzde 4.51 oranında değer kaybetti.
Spor Toto Süper Lig’in 34’üncü son haftasında lig şampiyonunu belirleyen karşılaşmaların ardından Fenerbahçe ve Trabzonspor, İMKB ekranında dakika dakika takip edildi. Ligi ikinci bitirerek, lisanslı ürün satışı, sponsorluk ve stadyum gelirleri olmak üzere toplam 120 milyon liralık gelire ulaşan Trabzonspor kulübünün borsadaki şirketinin hisseleri ilk seansa 15.50 liradan, değer kaybıyla başladı. Ancak ardından gelen alımlarla yükselişe geçen hisse senetleri 18 liraya kadar tırmanarak ilk seansta yüzde 11.80 oranında değer kazandı.
Değeri 38.7 milyon lira arttı
İkinci seansta alımların devam ettiği Trabzonspor Sportif hisselerindeki yükseliş sürdü. Gün sonunda yüzde .. oranında değer kazanan Trabzonspor Sportif hisseleri 17.65 liradan kapanış gerçekleştirdi. Böylece cuma günü 402 milyon 500 bin lira olan Trabzonspor Sportif’in piyasa değeri 38 milyon 750 bin liralık artışla 441 milyon 250 bin liraya yükseldi. Spor Toto Süper Lig’in başladığı 14 Ağustos 2010 tarihinde borsada 228 milyon lira olan Trobzonspor Spotif hisselerinin değeri 441 milyon 250 bin liraya ulaştı.
Fenerliler kazancı cebine koydu
Spor Toto Süper Lig’de şampiyon olan ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkını elde eden Fenerbahçe hisselerinde yatırımcılar sevincini farklı gösterdi. Şampiyonluk beklentisiyle sezonun ikinci yarısından itibaren kazandığı her karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Sportif  A.Ş. hisselerinde rekor yükseliş yaşandı. Takım önceki gün şampiyonluğa imza atarken,  İMKB’de işlem gören Fenerbahçe hisselerine yatırım yapanların bir bölümü bu kazancı cebine koymayı tercih etti.  Fenerbançe Spotif A.Ş.’nin hisseleri kâr satışları ile geriledi. Fener hiselerinin gün içinde yüzde 7’yi bulan değer kaybı kapanışta, yüzde 4.51 oldu.  Böylece cuma günü 2 milyar 218 milyon lira olan Fenerbahçe’nin piyasa değeri bir günde 100 milyon lira eridi ve 2 milyar 118 milyon liraya geriledi.

Haberin Devamı

Galatasaray İMKB’nin getiri şampiyonu oldu

Haberin Devamı

SÜPER Toto Süper Lig 2010-2011 sezonunun başladığı 14 Ağustos tarihinden itibaren borsada işlem gören 4 büyük takımın performanslarına bakıldığında şampiyonun Galatasaray olduğu dikkat çekiyor.
Galatasaray hisseleri sezona 210 liradan başlayarak 411 liradan kapanışla yüzde 95.29 oranında getiri ile şampiyon oldu.
Spor Toto Süper Lig’de olduğu gibi ikinci sırada Trabzonspor yer aldı. Sezona 9.15 liradan başlayan Trabzonspor hisseleri dünkü kapanışı ile yüzde 92.89 oranında getiri sağladı.
Üçüncülük ile sahaların şampiyonu Fenerbahçe’nin oldu. 48.65 liradan sezona başlayan Fenerbahçe hisseleri dünkü değer kaybı nedeniyle yüzde 74.20 oranında getiri sağlayabildi.
Beşiktaş hisseleri ise sezon sonunda yüzde 68.88 oranında getiri ile son sıra yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!