Kablolu TV'de Doğan ve Koç'tan büyük işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Kablolu TVde Doğan ve Koçtan büyük işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin iki devi, Doğan Grubu ve Koç Grubu, kablo tv yayıncılığında işbirliği yaptı. Ultra Kablolu TV'de yüzde 50'şer hisseyle ortaklık kuran iki grup, tv yayınlarını en son teknolojileri kullanarak evlere taşıyacak.

DOĞAN Grubu ve Koç Grubu, kabloda dev bir işbirliğine imza attılar. Ultra Kablolu TV ve Telekomünikasyon San. Tic. A.Ş.'deki hisselerini yüzde 50'ye çıkartan Doğan Grubu ve Koç Grubu, kablo tv yayıncılığında atağa geçiyor.

Halihazırda 165 bin fiili abonesine, analog TV yayını, kablo modem aracılığıyla internet erişimi veren Ultra Kablolu TV yeni yapılanmayla birlikte, yakında dijital TV yayını, dijital radyo yayını, kablo telefon ve video konferans hizmeti verecek.

Şu anda doğrudan bağlantıya hazır halde olan abone potansyeli 365 bin olan Ultra Kablolu TV'nin hedefleri arasında ise ‘‘seyrettiğin kadar öde, şifreli dijital kanallar, evden alışveriş, bankacılık ve video oyunları gibi hizmetler de var.

1997 yılında Koç Grubu, Doğan Grubu ve Siemens ortaklığıyla kurulan Ultra Kablolu TV, İstanbul (Anadolu yakası), İzmit, Gölcük, Mersin, Tarsus, Eskişehir, Bandırma, Samsun, Zonguldak, Karadeniz Ereğli, Alaplı ve Erzurum'da yaptığı yatırımların sonunda potansyel abone sayısını; verdiği hizmetlerle de fiili abone sayısını hızla artırmaktadır.

Yerli ve yabancı pekçok kanalı; net ve canlı görüntüleri, en iyi ses düzeninde eve getiren kablolu TV, anten derdini ortadan kaldırıyor. Dünyadaki pekçok televizyon kanalı, yayınlarını uzaydaki ileşitim uydularına gönderir. Kablo TV sistemleri bu yayınları dev boyutlardaki birçok özel çanak anten kullanarak alır; Kontrol ve Modülasyon Merkezi'ne iletir. Yayınları evlere kusursuz bir görüntü ve ses kalitesinde ulaştırmak için, fiber optik kablolar ve güçlendirici amfiler kullanılır. Görüntüler; kentleri, semtleri, sokakları bir ağ gibi saran sistemler aracığılıyla sunuluyor. Böylece tüm televizyon yayınları, en net görüntü ve en iyi ses kalitesiyle izlenebiliyor.

ÊULTRA Kablo TV, şu anda analog TV yayını ve kablolu TV şebekesi üzerinden internet erişimi sağlıyor. Şirket yakın zamanda dijital TV yayını, dijital radyo yayını, kablo telefon ve video konferans hizmeti de verecek.

ANALOG TV YAYINLARI:

Kablo TV şebekesinden VHF, S ve UHF (bazı bölgelerde) bantlarında ulusal, yerel ve yabancı kaynaklı TV kanallarının analog yayını yapılıyor. Hangi kanalların şebekede olacağını Türk Telekom belirliyor. Mevcut yapı ile en az 45 TV kanalının yayını yapılabiliyor.

İNTERNET ERİŞİMİ:

Bu hizmet abonenin, bir kablo-modem vasıtası ile Kablo TV şebekesi üzerinden internet kullanımına erişmesini sağlıyor. Bu uygulamanın telefon modemlerine göre en belirgin avantajı, erişim hızının çok daha yüksek olması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!