Johnson & Johnson medikal robot üreticisi Auris’i satın alıyor

Güncelleme Tarihi:

Johnson & Johnson medikal robot üreticisi Auris’i satın alıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2019 11:19

Johnson & Johnson, medikal robotları üreticisi Auris Health şirketini 3.4 milyar dolar bedelle nakit olarak satın almak için anlaştı.

Haberin Devamı

Auris Health’in yaptığı açıklamaya göre, şirketin önceden belirlenen hedeflere ulaşması durumunda, Johnson & Johnson, şirketin sahiplerine ek olarak 2.35 milyar dolar daha ödeme yapacak.

J&J, bu satın alma ile 2023 yılına kadar yıllık 12 milyar dolarÿ büyüklüğe ulaşması beklenen sağlık hizmetleri robotları piyasasına girmeyi hedefliyor.

Açıklamaya göre, söz konusu satın alma, Johnson & Johnson’ın daha önce satın aldığı bir ortopedik robot üreticisiyle entegrasyonu, şirketin Verily ile oluşturduğu Cerrahi Platform’un (Verb Surgical Platform) geliştirilmesine ilişkin çalışmaları da destekleyecek.

Johnson & Johnson’ın başkan yardımcılarından Ashley McEvoy, "Sınıfının en iyi robot sistemleri, gelişmiş ekipman ve benzersiz uçtan-uca bağlantı, hasta çıktılarında anlamlı değişiklikler sağlayacak" dedi ve hastalar için, ameliyat öncesinde, ameliyat sırasında ve sonrasında en iyi dijital desteğin verilebileceğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!