Jobs’un 329 dolarlık ‘yasak elması’

Güncelleme Tarihi:

Jobs’un 329 dolarlık ‘yasak elması’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 16:06

APPLE’ın efsanevi kurucu CEO’su Steve Jobs’un ‘kârlı olmaz’ diyerek üretimine karşı çıktığı iPad mini, sonunda yüzünü gösterdi. Jobs’un tüm ön yargılarına rağmen piyasada büyük beklenti oluşturan iPad mini, 2 Kasım’da satışa sunulacak. Apple, 329 dolara satışa çıkardığı yeni ürünü için Cuma gününden itibaren ön sipariş toplamaya başlayacak.

Haberin Devamı

APPLE’nın merakla beklenen küçük tablet bilgisayarı iPad mini 329 dolarlık fiyatla tanıtıldı. Şirketin efsanevi kurucu CEO’su Steve Jobs’un ‘kârlı olmaz’ diyerek üretimine karşı çıktığı iPad mini Cuma günü ön sipariş alımına başlayacak ve 2 Kasım’da satışa sunulacak.

7.2 milimetre kalınlığındaki iPad mini son iPad’den yüzde 25 daha ince ve yüzde 53 daha hafif tasarlanmış. 7.9 inçlik ekrana sahip olan iPad mini iPad 2 ile aynı ekran çözünürlüğüne sahip. Yani iPhone 4 ile kullanılmaya başlanan ‘Retina Display’ özelliği iPad mini’de yer almıyor. iPad’deki bütün işletim sistemi aynen olduğu gibi yeni cihazda da kullanılıyor.

TEK ELLE TUTULABİLİYOR

Apple başkan yardımcısı Phill Schiller’ın tanıtımını gerçekleştirdiği iPad mini, öncelikli olarak Türkiye’nin aralarında bulunmadığı 34 ülkede satışa sunulacak. iPad’in yapabildiği her şeyi yapan iPad mini için ‘En büyük özelliği tek elle tutulabiliyor olması’ diyen Schiller, “iPad mini’de A5 işlemci, LTE, FaceTime ve 5 MP kamera gibi özellikler yer alıyor. 10 saat pil ömrüne sahip olan iPad mini, iPhone 5 ile kullanılmaya başlanan Lightning bağlantı kablosunu kullanıyor” dedi. Schiller’ın yeni iPad’i tanıtırken rakip işletim sistemi Android’e sahip küçük bir tablet ile kıyaslaması sunumun dikkat çeken ayrıntılarından birini oluşturdu.

Haberin Devamı

100 MİLYON iPAD

Bugüne kadar 100 milyon iPad sattıklarını hatırlatarak iPad mini’nin tanıtımında konuşan Apple CEO’su Tim Cook, “Tablet bilgisayarlar arasında internet trafiğinin yüde 91’ini iPad’ler oluşturuyor. iPad eğitim sisteminde de yeni bir çığır açtı. ABD’de liselerin yüzde 80’i iPad kullanıyor” dedi. Cook, ayrıca “Bu yıl başında size inanamayacağımız yeniliklerle geleceğimizi söylemiştim. Sanırım sözümüzü yerine getirdik. 2012 bizim için de inanılmaz bir yıl oldu” diyerek sözünü tamamladı.

659 dolara kadar çıkıyor

329 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulan iPad mini’nin en düşük versiyonu 16 GB’lık hafızaya sahip. Halen satışta olan 399 dolarlık iPad 2’den daha ucuza piyasaya çıkan iPad mini’nin sim kartla kullanılabilen versiyonu ise 459 dolara alınabilecek. 32 GB WiFi 429 dolar, 64 GB WiFi verisonu ise 529 dolar olacak. Sim kart takılabilen versiyonlar ise 32 GB’ta 559 dolar, 64 GB’ta 659 dolara kadar çıkacak.

Haberin Devamı

iMac ve MacBook Pro sürprizi

APPLE CEO’su Tim Cook, iPad mini’den önce pek çok sürpriz modelin de tanıtımını gerçekleştirdi. Öncüsüne oranla yüzde 20 oranında incelen 13 inçlik yeni MacBook Pro Apple’ın bu yıl tanıtımını yaptığı en dikkat çekici modellerden biri oldu. 4 milyon 96 bin piksel çözünürlüğe sahip Retina Display ekranlı MacBook Pro, standart bir HD televizyondan 2 kat daha fazla netlik sunuyor. Yeni MacBook Pro 1699 dolardan satışa sunuluyor. Yüzde 80 oranında incelerek 5 milimetre kalınlığa ulaşan iMac ise diğer büyük sürprizlerden biri oldu. 21.5 inç ekranlı ve 2.7 GHz işlemcili iMac 1299 dolara satışa sunuldu. Cook ayrıca

6.5 milyar Dolar kazandırdı

Haberin Devamı

 Şirket ile ilgili bazı rekamsal bilgileri de paylaşan Cook, uygulama geliştiren şirketlere 6.5 milyar dolar kazandırdıklarını belirterek şunları söyledi:

* iPhone 5 ile birlikte eylül ayında tanıtılan iOS 6 işletim sistemi 200 milyon kişi tarafından yüklendi.

* Bugüne kadar 300 milyar iMessage gönderildi.

* Saniyede 28 bin iMessage atılıyor.

* Uygulama sayısı 700 bine ulaştı.

* Bugüne kadar 35 milyar uygulama yüklendi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!