Jet Fadıl, Alman yargıcı güldürdü

Güncelleme Tarihi:

Jet Fadıl, Alman yargıcı güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

ALMANYA'da, kár ortaklığı adı altında bol kazanç vaat ederek binlerce vatandaşlardan milyarlarca mark toplayan Jet-Pa, dün Frankfurt'ta ilk kez mahkemeye çıktı. Duruşmanın açılışında önündeki Jet-pa ile ilgili dosyayı gören yargıç, Sunder, ‘‘Jet-Pa'ya sıra geldi mi? Jet-Pa ile ilgili bir çok dava bekliyor. Bu ilki olacak. Görünen o ki Jet-Pa bizi çok uğraştıracak’’ dedi. Sunder, Jet-Pa'nın avukatına Liechtenstein'i sordu. Alman hakim, gülerek, ‘‘Jet-Pa orada ne işler yaptı. Orada Türk var mıydı?’’ diye sordu.

Müvekkili Yıldıray S.'nin Jet-Pa ile ilişkisi hakkında bilgi veren avukat Dr. Abdurrahman Ülger, ‘Binlerce Türk vatandaşı gibi müvekilimde Jet-Pa'ya para yatırdı. Toplam 50 bin mark yatıran Yıldıray S. şimdi parasını istiyor. Ancak, Jet-Pa, Almanya'daki ortaklarına bir tuzak kurup Almanya'daki Jet-Pa'nın kapatılacağını belirterek, paraların Liechtenstein'daki Jet-Pa Holding'e aktarılmasını sağladılar’’ dedi.

Jet-Pa'nın, hemen herkesin hisse senetlerini değiştirdiğini öne süren Ülger, ‘‘Şimdi ise Liechtenstein'daki Jet-Pa tasfiye ediliyor. Almanya'da hisse senetlerini değiştiren vatandaşlar ortada kaldı. Almanya, Liechtenstein ve Türkiye'deki şirketlar kağıt üzerine ayrı görülse bile yöneticileri aynı ve üçünün başında da Fadıl Akgündüz bulunuyor. Paralar Liechtenstein'a gitmiş olsa bile, vatandaşlar paralarını Almanya'daki Jet-Pa'ya teslim etti. Bu nedenle buradaki mahkemeler yetkili’’ diye konuştu.

Vergi kaçakçılarının cenneti olarak bilinen Liechtenstein'ın'da şirket hakkında, Jet-Pa avukatı Uwe Lorenzen'dan bilgi isteyen yargıç Sunder bir ara gülerek, ‘‘Jet-Pa, Liechtenstein'da ne iş yaptı. Orada da Türkler yaşıyor muydu?’’ diye sordu. Bu soru karşısında şaşkına dönen avukat Lorenzen, ‘‘Herhalde Almanya'da yaptığı işin aynısını orada da yapıyorlar. Ancak ben Almanya'daki Jet-Pa GmbH'nın avukatıyım, Liechtenstein'daki Jet-Pa hakkında hiç denecek kadar az bilgiye sahibim’’ diye cevap verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!