Jatomi Fitness için mahkemeye yapılan iflas başvurusuna Hurriyet.com.tr ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Jatomi Fitness için mahkemeye yapılan iflas başvurusuna Hurriyet.com.tr ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 16:37

Geride 40 bin üye bırakan Jatomi Fitness adına mahkemeye sulunan iflas başvurusu dosyasına hurriyet.com.tr ulaştı. Başvuruda, şirketin kurulduğu günden beri zarar ettiği belirtildi. 2011-15 dönemini kapsayan zarar 77 milyon TL olarak açıklandı. Mahkemeye sunulan dosyaya göre şirketin kasasında 143 bin TL bulunuyor.

Haberin Devamı

Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Malezya ve Enonezya’da 60 spor merkezi bulunan  Jatomi Fitness önceki gün Türkiye’deki faaliyetlerini

Jatomi Fitness için mahkemeye yapılan iflas başvurusuna Hurriyet.com.tr ulaştı

durdurdu. Türkiye’de mayıs 2011’de faaliyet göstermeye Jatomi Fitness (Pure Fitness Sportif Tesis İşletmeciliği Limited şirketi) adına geçtiğimiz salı günü mahkemeye yapılan başvuru dosyasına ise hürriyet.com.tr ulaştı.

Ulusoy&Bilgiç Avukatlık Ortaklığı’nın İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, iflas başvurusunun gerekçeleri şöyle sıralandı:


5 YILLIK ZARAR 77 MİLYON TL
*İstanbul’da kurulan şirket, her yıl zarar etti. 2011-15 dönemini içeren zarar 77 milyon 772 bin 917 TL.

Haberin Devamı

*Şirket borca batık durumda.  Şirketin finansman desteğini her yıl Polonya’daki Pure Health and fitness Spolka Z. Organiczona sağladı.
*Giderleri azaltmak için bir takım tedbirler alınmaya çalışıldı. Personel sayısı azaltıldı; kiraların düşürülmesi için AVM’ler ile görüşmeler yapıldı. Ancak tüm bu tedbirler de çözüm sağlamadı.
*Toplam personel sayısı şubat 2015’te 507’den 399’a düşürüldü.
*En son 25 Mayıs 2016’da yapılan ortaklar kurulu kararı ile şirketin iflasının istenmesi kararlaştırıldı.


KASADA 143 BİN TL VAR
Şirketin mahkemeye sunduğu bilançolara göre, toplam borç miktarı 45 milyon 305 bin 241 TL. Anılan borç miktarının 26 milyon 148 bin TL’si banka borçları. Bilançoda yer alan rakamlara göre şirketin kasasında 143 bin 837 TL bulunuyor. Bankalarda bulunan para tutarı ise 501 bin 796 TL. Şirketin demirbaşı ise 17 milyon 315 bin 262 TL değerinde.

Dava dosyasında, üyelerin paralarının nasıl ödeneceğine ilişkin bir bilgi yer almadı. Konu ile ilgili aradığımız şirket avukatlarından ise dönüş olmadı.

Jatomi Fitness için mahkemeye yapılan iflas başvurusuna Hurriyet.com.tr ulaştı

 ALACAK KAYDI YAPILMALI

Mağdur olan çok sayıda kişinin kendileri ile temasa geçtiğini belirten Avukat Şevket Çelik “Bütün alacaklıların bu aşamada iflasın açılmasının ardından iflas masasına alacaklarını yazdırmaları gerekir. Buna işçi alacakları da dahil. Görünen o ki şirketin iflası ile ancak kamu alacakları ve işçi ücretler ödenebilecek. İflas erteleme mekanizmasının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Bu gibi borca batık şirketlerin faaliyetlerine devam ederek borçların alacaklılara kavuşması ve şirketin ayakta kalması ancak iflas erteleme ile mümkün oluyor” dedi.

Haberin Devamı

HİLELİ İFLAS İDDİASI ARAŞTIRILIR
Avukat Bülent Ernas da ise, şirketin varlıklarının satılması halinde 8-9 milyon liranın iflas masasının kasasına girebileceğini aktardı. Av. Ernas “Bu para da, işçi alacakları ve kamu borçlarına gider. Geriye paranın kalabilmesi pek mümkün görünmüyor. Bu noktada, üyelerin yaptığı ödemeleri tahsil etmeleri güç görünüyor. Eğer bir hileli iflas iddiası olursa, şirketin sunduğu rakamlara ayrıntılı bakılır. Hileli iflas durumunda sorumlular hakkında ceza davası da açılır” şeklinde konuştu.

Jatomi Fitness için mahkemeye yapılan iflas başvurusuna Hurriyet.com.tr ulaştı


dgokce@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!