Japonya'ya ahşap topaç satacak

Güncelleme Tarihi:

Japonyaya ahşap topaç satacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2010 10:18

Neva Toys Genel Müdürü Ayhan Eren, ahşap oyuncak ihracatı için Japonya'da bir firma ile görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, “Çocukluk yıllarında oynadığımız topaçları, eğitici oyuncakları Japonya'ya satacağız” dedi.

Ahşap oyuncakları bir marka haline getirmek ve çocukların doğal, sağlıklarını olumsuz etkilemeyen oyuncaklarla oynaması için Neva Toys'u yaklaşık 8 ay önce kurduklarını dile getirdi.

İşe ilk başladıklarında ellerinde 15-20 adet ahşap oyuncak çeşidi bulunduğunu, şimdi ise 70'in üzerinde modelleri olduğunu anlatan Eren, şubat ayında CNR EXPO İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Anne, Bebek & Çocuk Ürünleri Fuarı'na katıldıklarını ve hem ailelerden hem de çocuklardan büyük ilgi gördüklerini söyledi.

Eren, ihracat için yurt dışı bağlantılarına ağırlık verdiklerini vurgulayarak, “Şu anda Japonya'da bir firma ile görüşüyoruz. Çocukluk yıllarında oynadığımız topaçları, eğitici oyuncakları Japonya'ya satacağız” diye konuştu.

Avrupa'da bazı plastik oyuncakların piyasadan toplatıldığına işaret eden Eren, ahşap oyuncak sektörünün devlet politikaları sonucunda çok hızlı büyüyeceğine inandıklarını kaydetti.

Eren, Avrupa'da insanların artık plastik pencere çerçevelerini sökerek yerine ahşap pencere taktırdıklarını belirterek, “Biz hep Avrupa'yı sonradan keşfettiğimiz için doğala dönüşüm biraz daha geç oluyor” dedi.

İstanbul'da ürettikleri ahşap oyuncakları büyük mağazalarda ve Anadolu'da organik ürün satan marketlerde sattıklarını ifade eden Eren, bu işe başlarken ticari kaygılarının olmadığını, ürünlerini ithal gelen ahşap oyuncaklardan yüzde 40 daha ucuza sattıklarının altını çizdi.

Ayhan Eren, oyuncaklarını çok düşük kar marjlarıyla sattıklarını vurgulayarak, “Oyuncaklarımızın ham maddesi bakteri barındırmayan kayın ağacıdır. Üzerinde kullandığımız boyalar doğal boyadır ve 'Mavi Melek' sertifikası vardır. Ürünlerimizin tamamı 'CE' belgelidir” şeklinde konuştu.
Eren, ham madde konusunda her zaman sıkıntı yaşadıklarını, ham maddeyi yılın çok küçük bir döneminde alıp depolamak gerektiğini dile getirdi.

“2010 SONUNDA 500-750 BİN DOLARLIK SATIŞ HEDEFLİYORUZ”

Neva Toys Genel Müdürü Eren, son 6 ayda 200-250 bin dolarlık bir satış grafiği yakaladıklarını, bu yılın sonunda 500-750 bin dolar arasında bir satış hacmine ulaşmayı planladıklarını bildirdi.

Şu anda oyuncak pazarının 6 milyon dolar civarında olduğunu, ahşap oyuncakların ise bundan yüzde 10'luk pay aldığını belirten Eren, ürünlerine devamlı değişik firmalardan talep geldiğini, en çok satan ürünlerinin denge oyunu olduğunu ifade etti.

Ayhan Eren, okulların anasınıfları ile alışveriş merkezlerindeki anne-bebek odalarına da oyuncak verdiklerini söyledi.

Neva Toys ahşap oyuncakların fiyatlarına ilişkin bilgi veren Eren, ürünlerinin fiyatlarının 3 ile 185 lira arasında değiştiğini anlattı. Eren, topaçların 3 lira, bebek arabasının 13 lira, helikopterin 14 lira, zeka oyun setinin 18 lira, bowling setinin 19 lira, paytak penguenin 23 lira, traktörün 48 lira, büyük TIR'ın 70 lira, trenin 80 lira, büyük evin ise 185 liradan satıldığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!