Japonya’dan olumlu sinyaller

Güncelleme Tarihi:

Japonya’dan olumlu sinyaller
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Küresel boyuta ulaşan mali krizin asıl etkeni olarak gösterilen ve ekonomide resesyon (durgunluk) sürecini yaşaşan Japonya'dan olumlu sinyaller geliyor.

Japonya'da, yeni hükümetin batık kredili bankalar sorununun çözümü konusunda harekete geçmesi, bütün borsalar dibe vururken Tokyo Borsası'nın yükselip, Japon Yeni'nin yükseliş tredine girmesi ve hükümetin mali reformları uygulama konusunda son günlerde kararlı olduğunu sık sık kamuoyuna duyurması, dünyanın ikinci büyük ekonomisinde işlerin tekrar yoluna girmek üzere olduğu şeklinde yorumlanıyor.

Tokyo Borsası'nda, geçen haftayı çok büyük kayıplarla kapatan Nikkei Endeksi, bu hafta başında yakaladığı yükseliş trendini istikrarlı şekilde sürdürmeye devam ediyor. Tokyo Borsası'nda, önceki gün 14,369.63 puandan kapanan Nikkei Endeksi, dün 103.65 puanlık veya yüzde 0.72'lık yükselişle günü 14,473.28 puandan kapattı.

Tokyo Para Piyasası'nda ise önceki gün Avrupa borsalarında, son ayların en düşük seviyelerine kadar gerileyen ABD Doları, Japon Yeni karşısında düşüşünü dün de sürdürdü.

Tokyo Para Piyasası'nda önceki gün, 138.22 yen olan ABD Doları, dün 1.05 yen daha gerileyerek günü 137.17 yenden kapattı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!