Jaguar'a kalıp hazırlayacak

Güncelleme Tarihi:

Jaguara kalıp hazırlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 11:37

Dünyanın önde gelen otomotiv markaları için yaptığı kalıp üretimiyle tanınan Sarıgözoğlu Hidrolik Makine ve Kalıp Sanayi AŞ'nin geçen yıl üretime aldığı Bursa fabrikasıyla yeni projeleri devreye aldığı belirtildi. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu, Jaguar, Mercedes ve Ford Otosan'ın yeni modelleri için kalıp projelerine yoğunlaşacaklarını dile getirdi.

Şirketin Manisa'daki pres metal fabrikasında açıklamalarda bulunan Sarıgözoğlu, krizde yatırıma devam eden ender şirketlerden biri olduklarını ve bunun meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti.

Bursa'da pres metal fabrikasının temelini attıktan sonra krizin çıktığını, bir çok projenin durdurulduğunu, bu aşamada büyük risk alarak yatırıma devam kararı aldıklarını söyleyen Sarıgözoğlu, “Öngörümüz tuttu, ülkemiz özellikle otomotiv sektörü olarak krizden çok erken çıktı. Bugün o yatırımın isabetli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Kriz sonrası talebin hızla artmasıyla yeni projelerde ilk tercih edilen firma haline geldik. Otomobil satışlarında yılın ilk çeyreğinden itibaren tahmin edilmeyen bir büyüme oldu. Bu büyümeye ayak uydurmak için fabrikamızı hiç durdurmadan, sadece bayramların birinci günlerinde ara vererek çalıştık” dedi.

Son dönemde kapasitenin artmasıyla istihdamı da yüzde 20 oranında artırdıklarını belirten Sarıgözoğlu, 2010'da kriz öncesi dönemi yakaladıklarını, 2011 yılınaysa atılım yılı olarak ilan ettiklerini ifade etti.

"AR-GE MERKEZİ VE OKUL PROJELERİ”

2011 yılında Bursa fabrikasının tam kapasite çalışır hale geleceğini ve toplam cironun önceki yıla göre yüzde 30 oranında artacağını tahmin ettiklerini söyleyen Sarıgözoğlu, yeni fabrikayla Avrupa'da kalıp üretiminde önde gelen kurumlar arasına girdiklerine dikkati çekti.

Üretim yaptıkları yeni modeller hakkında da açıklamalarda bulunan Sarıgözoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yıl ve gelecek yıl özellikle Ford Otosan'ın yeni 4 aracının kalıplarının üretimine odaklanacağız. Bazı modellere kalıbın yanında parça üretimi de yapacağız. Bu araçlar sadece ülkemiz kullanımı için değil, ABD de dahil olmak üzere ihracat ağırlıklı üretiliyor. Ford Otosan dışında Mercedes'in yeni kamyonuyla ilgili kalıp üretimine başladık. 2012 yılında öncelikle Almanya'dan başlamak üzere piyasaya sürülecek olan araçların kalıplarından bahsediyoruz. Bunlara ek olarak Jaguar'ın yeni modellerinin kalıpları da üretmeye başladık. Yeni nesil hammadde ve yüksek teknoloji kullanılarak ürettiğimiz bu kalıpla da prestij ürünlerimiz arasında geliyor.”

Sarıgözoğlu, 2011 yılında mevcut Ar-Ge biriminin yasal kriterleri tamamlayarak onaylı laboratuvar haline gelmesini hedeflediklerini, bunun şirketin tasarım kabiliyetine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Parça üretimi yapan Aksaray fabrikasında da Mercedes'in kapasiteyi artırması sonrası yeni yatırım kararı aldıklarını söyleyen Sarıgözoğlu, mevcut fabrikada kapasite artışı yapacaklarını belirtti.

Şirket merkezi ve iki fabrikalarının bulunduğu Manisa'ya büyük önem verdiklerini belirten Sarıgözoğlu, bir endüstri meslek lisesi yatırımı konusunda projelerinin bulunduğunu, 2011'de bu konuda somut bir adım atmak istediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!