Jaguar 300 kişinin işine son verecek

Güncelleme Tarihi:

Jaguar 300 kişinin işine son verecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2009 14:55

İngiltere'de faaliyet gösteren lüks otomobil üreticisi Jaguar Land Rover'ın 300 işçisinin işlerine son vermeye hazırlandığı bildirildi.

İşten çıkartılacak işçilerin, Jaguar'ın Merseyside bölgesindeki Halewood tesislerindeki işçiler arasından seçileceği bildirildi.

2 bin işçinin çalıştığı fabrikada işçi çıkartma kararının, bu tesiste üretilen X-Type model otomobilin üretiminin sonlandırılması planıyla bağlantılı olarak ortaya çıktığı kaydedildi.

İşten çıkartmalarda öncelikle gönüllülük esasının aranacağı, bunun ardından da sektördeki zayıflamaya bağlı olarak fabrikanın üç hafta süreyle üretimine ara vereceği de açıklandı.

Jaguar Land Rover Genel müdürü David Smith, konuyla ilgili açıklamasında kararın alınmasının, diğer yatırım planlarının zorlamasıyla ortaya çıktığına dikkat çekti.

Smith otomobil sektörünün ekonomik krizden en çok etkilenen sektör durumunda bulunduğunu da hatırlatırken, Jaguar Land Rover'ın ürettiği otomobillerin satışının geçen 10 ay içinde yüzde 28 oranında azaldığını vurguladı.
Maliyetin azaltılması için pek çok önlem almak zorunda kaldıklarını, buna üretimin azaltılmasının da dahil olduğunu belirten Smith, ayrıca yatırım planlarının da rafa kaldırıldığını ve şu ana kadar toplam 2 bin 200 işçinin işten çıkartılmasının söz konusu olduğunu hatırlattı.

Smith, bu çerçevede 300 işçinin daha işlerine son verilmesi, bir modelin üretiminin sonlandırılması ve Halewood tesislerinde geçici olarak üretimin durdurulmasının gelecekteki yatırımların kurtarılabilmesi için zorunlu hale geldiğini savundu.

Smith, Jaguar Land Rover'ın gelecek aylardaki davranış biçimini de piyasa koşullarının belirleyeceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!