İzmirli ‘Sun’ Avrupa'ya Jimmy Key giydiriyor

Güncelleme Tarihi:

İzmirli ‘Sun’ Avrupaya Jimmy Key giydiriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2002 02:00

İzmirli Sun Tekstil’in, Amerikalı ünlü beyzbolcu Jimmy Key'in adıyla markalaştırdığı spor giysiler, Avrupa ülkelerine yayılmaya başladı. Sun Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Günseli Ünlütürk, ‘‘Avusturya, Fransa ve Bulgaristan'da mağazalarımız var. Yeni talepler geliyor’’ dedi.

Adını hızlı ve solak olmasıyla ünlü Amerikalı beyzbolcu Jimmy Key'den alan, İzmirli Sun Tekstil'in 'Jimmy Key' markasıyla ürettiği spor kıyafetler Avrupa'da tutuldu. Yoğun talep üzerine Avrupa'da Jimmy Key bayilikleri veren Sun Tekstil, bu yıl yurtdışındaki mağaza sayısını 15'e çıkartmayı hedefliyor. Puma, Adidas, Diesel gibi dünya markaları için spor giyim üreten Sun Tekstil'in 'Jimmy Key' markasını 1996'da yarattığını belirten Yönetim Kurulu üyesi Günseli Ünlütürk, markanın çok hızlı geliştiğini söyledi.

Türkiye'de ilk mağazalarını 1998'de açıp kısa sürede sayıyı 14'e çıkardıklarını belirten Ünlütürk, ‘‘Biz çaba göstermediğimiz halde yurtdışından da talepler gelmeye başladı. Türkiye'de mallarımızı görenler, kendi ülkelerinde satmak istiyor. Biz de 2000'de ilk defa Avusturya'ya bayilik verdik. Avusturya'da 2, Fransa ile Bulgaristan'da 1'er mağazamız var’’ dedi.

Almatı'daki mağazanın önümüzdeki aylarda açılacağını belirten Ünlütürk, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Almanya gibi ülkelerde mağaza açmak isteyen yabancı yatırımcılarla görüşmelerin de son aşamaya geldiğini söyledi. Ünlütürk, yurtdışı mağazalarının cirosunun 2 milyon dolar olduğunu belirterek, ‘‘Toplam ihracatımız ise 25 milyon dolar. Hedefimiz 3 yıl sonra tüm üretimimizi kendi markamızla mağazalar zincirimizde satmak’’ diye konuştu. Bunun için bütün altyapıya sahip olduklarını belirten Ünlütürk, şu anda Avrupa'ya mal satmanın Türkiye'de satmaktan daha kolay olduğunu savundu.

Türkiye'de yıllardır moda ve marka yaratıp bunun satılmasının gerekliliğinin konuşulduğunu hatırlatan Ünlütürk, ‘‘Ama ne yazık ki bunu söyleyenler bile yapmadı. Bu işin nasıl yapıldığını bütün dünyada belli. Bir ucundan başlamak lazım, söylemekle olmuyor. Bizim hedefimiz dünya markası olmak. Bu yolda sağlam adımlarla yürüyoruz’’ diye konuştu. Ünlütürk, bu isim ve logoyu kendilerini bir İtalyan reklam ajansının önerdiğini, hedef kitlelerine uyduğu için kabul ettiklerini söyledi.

Jimmy Key kim?

Sun Tekstil'in ürünlerine adını verdiği Jimmy Key, Amerikalı ünlü bir beyzbolcu. 1982 yılında profesyonel olarak spor kariyerine başlayan Jimmy Key, aralarında şampiyonluklar da olmak üzere, birçok başarıya imza attı. Solak atıcı olarak ve hızıyla ününe ün katan Jimmy Key'in Amerikan beyzbol liginde rekorları bulunuyor. Bugün 41 yaşında olan Key, 1994 yılında en iyi oyuncu ödülünü almıştı. 1985, 1991, 1993, 1994 yıllarında All Star turnuvalarına katılan Jimmy Key, halen Baltimore Orioles takımında oynuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!