İzmirli işletmeciler kepenk kapatacak

Güncelleme Tarihi:

İzmirli işletmeciler kepenk kapatacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 16:02

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, Kordonboyu'ndaki iş yerlerinde yönetmeliğe aykırı olduğu belirtilen eklentileri sökmesinin ardından işletmeciler, kepenk kapatmaya hazırlanıyor.

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki gün zabıta operasyonuyla tentelerin sökülmesi sonrası esnafın bir günlük kepenk kapatma eylemi yapma kararı aldığını söyledi.

Şanlı, sigara yasağı sonrası Kordonboyu'ndaki iş yerlerinde, açıkta hizmet verdikleri misafirlerin rüzgardan ve yağmurdan korunması amacıyla konulan tenteler konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uzlaşamadıklarını ifade etti.

Benzeri tentelerin dünyanın her yerinde kullanıldığını ancak belediyenin yangında can güvenliği tehlikesi yaratacağı gerekçesiyle söküm kararı verdiğini belirten Şanlı, şöyle konuştu:

“İzmir'in her yerinde kullanılan tenteler Kordon'da yasaklandı. Arka sokağımızdaki işletmede yangın riski yok, Kordonboyu'nda var. Bu mantığı anlamıyoruz. Bu tentelerin yapıldığı kumaşın yanmaya dayanıklı olduğunu İzmir İtfaiye Daire Grup Başkanı da onaylıyor. Yangın riski varsa tüplü sobalar yasaklansın. Ancak karşımızda çözüm getirmeden yasak koyan bir belediye var.

Başkan Aziz Kocaoğlu, son uygulamasıyla uzlaşmaya gerek olmadığını, konuyu kestirip attığını anlatmış oldu. Artık uzlaşma yolu aramayacağız. Uzlaşma yolları tükendi. Bugün bir toplantı yaptık. Bir günlük kepenk kapatma eylemi yapma kararı aldık. Pazartesi günü düzenleyeceğimiz basın toplantısıyla eylem gününü açıklayacağız.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, 11 Ocak Salı günü, polis desteğiyle Kordon'a gelerek Kordon Yönetmeliği'ne aykırı eklenti yapan iş yerlerindeki tente ve perde bağlantılarını sökmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!