İzmir’de kesilen at etleri İstanbul’a gönderilmiş

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de kesilen at etleri İstanbul’a gönderilmiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 15:51

İZMİR’in Konak İlçesi Umurbey Mahallesi’nde ortaya çıkarılan ’At mezbahası’ olayı ile ilgili gözaltına alınan 8 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüpheliler, "Etleri mama fabrikasına gönderiyorduk" iddiasında bulurken polis, paketlenen etlerin piyasaya sürülmek üzere İstanbul’a gönderildiğini belirledi.

Haberin Devamı

Alsancak’daki Umurbey Mahallesi İşçiler Caddesi üzerindeki bir depoya ihbar üzerine dün sabah baskın yapan polisler 14 atın kesildiğini, etlerinin bir bölümünün gönderildiğini, kesilmek üzere bekletilen atlar bulunduğunu belirledi. Kalan etler imha edildi. Polis burada çalışan 8 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye çıkarılan şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

İzmir’de kesilen at etleri İstanbul’a gönderilmiş

Polis at etlerinin nereye gönderildiğini soruşturmaya başladı. Şüphelilerden bir bölümü  "Kemik ve iç organlarını yem fabrikasına satıyorduk. Etleri attık" iddiasında bulunurken, bazıları da Torbalı’da köpek maması fabrikasına verdiklerini öne sürdü. Polisin, görgü tanıkları ve elde ettiği ilk bulgulara göre paketlenen etlerin, piyasaya sürülmek üzere İstanbul’a gönderildiği bildirildi. Polis şimdi bu etleri İstanbul’a götüren veya alanların kim olduğunun peşine düştü. 

Haberin Devamı

Öteyandan İlçe Tarım Müdürlüğü’nün 8 zanlıya kişi başına 15 bin lira, Çevre İl Müdürlüğü’nün de bina sahibine çevreyi kirletme suçundan 50 bin lira ceza keseceği bildirildi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!