İzmir, toplu konut cenneti

Güncelleme Tarihi:

İzmir, toplu konut cenneti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin üçüncü büyük ili olmasına rağmen İzmir, altyapısı, trafiği ve yerleşim düzeni nedeniyle İstanbul'a oranla daha derli toplu bir görünüm sergiliyor. İklim özellikleri, iş olanakları ve coğrafi konumu nedeniyle İzmir, Ege'nin en çok göç alan ili olma özelliği taşıyor. Bu yüzden İzmir'de konut ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bu konuda İstanbul'la başabaş giden İzmir, en çok konut yapılan iller sıralamasında İstanbul'u zorluyor.

KONUT HAMLESİ

Toplu Konut İdaresi, büyük inşaat firmaları ve çok sayıda kooperatif bölgede inşaatlara devam ediyor. Şehir büyürken daha düne kadar tarla olarak kullanılan araziler artık hızla konut alanına dönüşüyor.

Büyük siteler, yeni yerleşimler dışında artık İzmir'de de İstanbul ve Ankara'da olduğu gibi uydukentler yükseliyor.

İzmir'in en büyük konut projesi ise Mavişehir. Mavişehir ticaret merkezleri, okulu, yeşil alanları, parkları ve spor kompleksleriyle bir uydukent sunuyor. Emlak Bankası tarafından İzmir'in Karşıyaka semtinde, toplam büyüklüğü 260 bin metrekare alan arazide inşa edilen 17 bin konutluk Mavişehir iki etaptan oluşuyor.

Mavişehir'de birinci ve ikinci etaplarda normal daireler dışında 96 adet de villa bulunacak.

VADELER 10 YILA KADAR UZUYOR

İzmir'in en büyük konut projesi Mavişehir'de 10-22 katlı bolklarda, 17 bin daire inşa ediliyor. İki etap halinde inşaatları süren uydukentin ilk etabında 678, ikinci etabında 890 dairenin satışları devam ediyor. Uydukentte dairelerin satış fiyatı 6.7 milyardan başlıyor.

Vadeli satışlarda konut fiyatının en az yüzde 25'i peşin ödeniyor. Kalan borç için ise 10 yıl vade uygulanıyor. Peşin satışlarda yüzde 10-15 indirimler uygulanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!