İzmir Büyükşehir Belediyesine not artırımı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Büyükşehir Belediyesine not artırımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 14:19

Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulusal uzun vadeli kredi notunu AA+’ya yükseltti

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 2008 yılından itibaren belediyenin ekonomik gücünü inceleyen Fitch'in, Belediye’nin uzun vadeli döviz ve yerel para cinsinden kredi notu ile ulusal uzun vadeli kredi notunu birer kademe yükselttiği belirtildi. Açıklamada, Fitch Ratings'den yapılan duyuruda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli "BB+" olan kredi notunun "BBB-"ye; "AA(tur)" olan ulusal uzun vadeli kredi notunun da "AA+(tur)" yükseldiği bildirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s geçtiğimiz Mayıs ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi derecelendirme notunu bir kademe arttırdığı hatırlatılan açıklamada, başka bir uluslararası kredi derecelendirme kuruluşunun da İzmir’in güçlü mali performansını “bir kademe daha not yükselterek” onayladığı bildirildi.

Son not artışıyla beraber belediyenin, 2008 yılından bugüne kadar uzun vadeli yerel ve yabancı para cinsinden kredi notu görünümleri 9, ulusal uzun vadeli kredi notunu ise 6 basamak daha artırmış olduğu kaydedildi.

Açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kredi not artışına ilişkin şu ifadelerine yer verildi:

"Belediyemizin kredi notu, Moody’s’in ardından Fitch Ratings tarafından da yatırım seviyesine yükseltildi. İzmir'in iki tane kredi derecelendirme kuruluşundan 'yatırım yapılabilir' notu alması, uluslararası fonlar açısından çok önem taşıyor. Kredi notu artışıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları bundan sonraki yatırımları için daha uygun koşullarda finansman sağlayabilecek. Ama daha da önemlisi, kentimiz çok daha fazla yatırımcı çekecek ve ekonomi daha hızlı büyüyecek."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!