İzmir Autoshow 2009 açıldı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Autoshow 2009 açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2009 15:38

İZFAŞ'ın, ODD'nin desteğiyle gerçekleştirdiği İzmir Autoshow 2009 Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı, Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle kapılarını otomobil severlere açtı.

Haberin Devamı

 Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aybar, ÖTV indiriminin sona ermesinin ardından, Ekim ayında otomobil satışlarının geçen yıla göre yüzde 36, Eylül ayına göre ise yüzde 75 düşüş gösterdiğini bildirdi.

Açılış töreninde konuşan Aybar, Türkiye'deki otomobil satışlarının yüzde 10'unun İzmir'de gerçekleştirildiğini fuarın ve İzmir'in kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Pazarın, geçen 6,5 aylık süre içinde vergi indirimi nedeniyle bir canlanma yaşadığını kaydeden Aybar, iç piyasanın canlı tutulmasının önemini vurguladı.
Aybar, indirim döneminin bittiğini hatırlatarak, “İndirimin sora ermesinin ardından, Ekim ayında satışlar geçen yıla göre yüzde 36, Eylül ayına göre ise yüzde 75 düşüş gösterdi” dedi. Sektörün yeniden canlanabilmesi için AB'de uygulanan eski araçların yenileriyle değiştirilmesi yönteminin Türkiye'ye de getirilmesini isteyen Aybar, bu tür fuarların Türkiye'de yeni açılımlara fırsat vermesi dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, İzmir'in fuarcılık ve kongre merkezi olma yolunda gösterdiği çabalara dikkat çekerek, “İzmir'de fuarcılığı sıçratmak istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalar devam ediyor”dedi. Kocaoğlu, Türkiye'nin Kyoto Sözleşmesi'ne imza koyduğunu, bu sözleşmeye göre, önümüzdeki yıllarda 2 ile 4 milyon civarında olacağı tahmin edilen araçların sistemden çıkarılacağını ve yerine yenilerinin geleceğini anlattı.

Belediyelerin de bu kapsamda eski araçlarını yenilemek zorunda olduğunu ifade eden Kcaoğlu, buna ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kocaoğlu, konuşmasında, Çin'in üçüncü büyük otomotiv üreticisi olan DFM'nin Türkiye ticari araç piyasasına ilişkin atılımına da değinerek, Çin'in bu yatırımı İzmir'de yapması için çeşitli görüşmeler yaptıklarını aktardı. Kocaoğlu, “Bu konuda şu an çok iyi bir aşamadayız” dedi. Konuşmaların ardından, fuarın açılışı yapıldı.
Kocaoğlu ve beraberindekiler fuarı gezerek, otomobiller hakkında yetkililerden bilgi aldı.

FUAR 12 KASIM 2009 TARİHİNDE SONA ERECEK

Verilen bilgiye göre fuara, Audi, Citroen, Dacia, DFM, Fiat, Ford, Hyundai, Isuzu, Mercedes, Nissan, Peugeot, Renault, Seat, Subaru, Suzuki, Toyota ve Volkswagen'in de aralarında bulunduğu 17 marka ve toplam 55 firma katılıyor. Firmalar, fuarda yeni modellerini de sergileme fırsatı buluyor. Subaru, yeni modeli 4x2 Impreza'yı da ilk kez İzmirlilerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

Fuarın en pahalı ürününü 150 bin avro değerindeki Mercedes'in GL-320 model aracı oluşturuyor. Sergilenen araçların yanında, yeni nesil ileri sürüş eğitim tekniklerinin de gösterildiği fuarda, sürücü eğitiminde kullanılan araç, fren, çarpma koltuğu, t-max, alkol, skid car ve devrilen otomobil simülatörleri, olası durumlardaki davranış eğitimlerini uygulamalı olarak gösteriliyor. Ressam Renan Ertosun'un “Renk, Hız, Hareket” adlı resim sergisinde, otomobil ve resim sevgisi tuvallerde buluşuyor.

ESBAŞ da, fuarda “Antika Araba Sergisi”yle geçmişi bugüne taşıyor.
12 Kasım 2009 tarihine kadar açık kalacak olan fuar, 12.00-21.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!