İTO'dan Türk dericilere uyarı

Güncelleme Tarihi:

İTOdan Türk dericilere uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye ekonomisi içinde önemini giderek artıran deri sanayinin dünyadaki olumsuz konjonktürden etkilendiği belirtilerek, üreticilere mümkün olduğunca öz sermayelerine yönelmeleri ve banka kredileri kullanmamaları önerildi.

İzmir Ticaret Odası tarafından yapılan araştırmada, dünya deri ticaretini Kore, Çin, İtalya ve Türkiye'nin yönlendirdiği hatırlatıldı, Kore'deki finansal kriz ve İtalya'nın Avrupa'daki genel durgunluk yüzünden mal talebini kesmesi nedeniyle piyasaların büyük durgunluğa girdiği belirtildi. Sözkonusu durgunluk sonucu büyük ihracatçı ülkeler Avustralya ve Yeni Zelanda'nın ellerindeki ürünü satamadıkları kaydedilen araştkırmada, şöyle denildi:

‘‘Bu durum Türk deri sektörünü iki yönden etkiliyor. Ham deri fiyatlarının düşmesi maliyetleri düşüreceği için deri ürünleri ihracatını artırabilir. Ancak piyasalardaki durgunluk, ellerinde stok bulunan firmaları zora soktu. Stokları dolu olan firmalar, fiyatı düşmüş ham deriyi alamadığı için ikinci zarara uğradı. Kore krizinin uzun sürmesi beklenmemekle birlikte, hiçbir krizin bugünden yarına bitmesinin mümkün olmayacağı dikkate alınarak, firmaların tedbirli davranmaları gerekiyor.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!