İTO'da koalisyon pazarlığı tıkandı

Güncelleme Tarihi:

İTOda koalisyon pazarlığı tıkandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Atalay Şahinoğlu'nun dün 17 Kasım'da yapılacak seçimlerde aday olan Başkan Mehmet Yıldırım ve Başkanvekili Ömer Besim Küfrevi'yi uzlaştırma girişimi sert bir kavgayla sonuçlandı.

Şahinoğlu dün Yıldırım ve Küfrevi'yi İTO'da biraraya getirdi. Akşam saatlerine kadar süren görüşmede, Mehmet Yıldırım'ın, Küfrevi'nin Oda ile ilgili hazırladığı programı kabul etmediği ve liste pazarlığına yanaşmadığı iddia edildi. Ömer Besim Küfrevi geçtiğimiz cuma günü de Mehmet Yıldırım ile görüşmüş, bu görüşmeden sonra da adaylığı açıklamıştı.

Aynı saatlerde Ömer Besim Küfrevi'nin adaylığını resmen açıklaması için İTO'nun Kandilli tesislerinde bir yemek veren Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kahraman ise, ‘‘İTO seçimlerinde ortak liste çıkacak. Uzlaşmaya varıldı gibi. Ömer Bey o nedenle yemeğe katılmadı. Atalay Bey de banko Meclis Başkanımız olacak’’ açıklamasını yaptı. Ancak daha sonra yemeğin verildiği saatlerde İTO'da da pazarlığın sürdüğü anlaşıldı. Bu arada İTO eski Başkanı Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez'in seçimlerle ilgili olarak, ‘‘Bu işi kavgasız halledin, bohçalar açılmasın’’ mesajını gönderdiği iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!