İTO'da ikinci liste çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

İTOda ikinci liste çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) yarın yapılacak seçimlerinde ortak liste girişimi tıkandı. Daha önce Başkan Mehmet Yıldırım ile uzlaşmaya vardıklarını belirten ve adaylıktan çekilen Başkanvekili Ömer Besim Küfrevi cuma gecesinden itibaren kendi listesini hazırlamak için çalışmalara başladı. İTO'da ipler önceki gün Başkan Mehmet Yıldırım'ın, ‘‘Liste konusunda uzlaşma yok. Liste delinmesi olabilir ama ben Meclis üyeleriyle görüşmeden liste hakkında hiçbir şey söyleyemem.’’ açıklamasıyla koptu. Cuma öğleden sonra Meclis üyeleri Zekai Erez, Bülent Yücel ile Mehmet Yıldırım ve Ömer Besim Küfrevi İTO'da biraraya geldiler.

BİZİ OYALADI

Kulislerde Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez'in kardeşi Meclis üyesi Zekai Erez'in, Küfrevi'ye Yıldırım'ın listesine giremeyeceği mesajını verdiği iddia edildi. Görüşmeden sonra Küfrevi akşam saatlerinde yeni liste için hazırlıkla başladı. Seçimlerde Küfrevi'nin üç veya dört arkadaşı ile Mehmet Yıldırım'ın listesini delmeye çalışacağı söyleniyor. Ömer Besim Küfrevi yeni bir liste hazırlığının olduğunu doğrulayarak şunları söyledi:

‘‘Oda hakkında uzun vadeli hedeflerimden ödün vermeme rağmen ve adaylıktan çekilmeme rağmen Mehnmet Bey'in bizi oyaladığını anladık. En azından yönetim kurulunda mikro hedefler için beraber çalışabileceğimizi söylemiştim. Meclisimizden uzlaşma için telkin geliyordu. Mehmet Bey anlaşamadığımızı söyleyince, hazırlıklara başladım’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!