İTO'da baskın seçim

Güncelleme Tarihi:

İTOda baskın seçim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 18-25 Kasım tarihleri arasında yapılması beklenen seçimleri Eminönü İlçe Seçim Kurulu'nun kararı ile 17 Kasım'a alındı. Bu karar, İTO meclis üyelerinin ‘‘baskın seçim’’ yorumlarına neden oldu. İTO Başkanı Mehmet Yıldırım daha önce listelerin 17 Kasım akşamına kadar askıya çıkarılacağını 18-25 Kasım tarihleri arasında da seçimin yapılacağı açıklamıştı.

İTO'nun seçimlerden önceki son Meclis toplantısı 13 Kasım'da yapılacak. Bu toplantıda İTO Yönetim Kurulu Başkanvekili Ömer Besim Küfrevi'nin, Başkan Mehmet Yıldırım'a karşı adaylığını açıklaması bekleniyordu. Ömer Besim Küfrevi'nin beraberindeki heyet ile ABD'de, Başkan Mehmet Yıldırım'ın ise Güney Afrika'da olması, ‘‘Meclis üyeleri yurtdışı gezisindeyken sessiz sedasız seçim tarihi öne alındı. Bu şekilde Küfrevi'nin ekibini toparlayarak adaylığını açıklaması için gerekli olan süre kısaltıldı’’ şeklinde yorumlandı.

İTO yetkilileri ise, yönetimin seçim tarihi belirlemek gibi bir insiyatifinin olmadığını, kararın hakim tarafından verildiğini belirttiler. İTO Genel Sekreteri İsmail Özarslan da, seçimin 17 Kasım'da yapılacağını belirterek, ‘‘İTO yönetiminin hakim kararını etkileme gibi bir şansı yok. Biz seçimin Kasım ayı içinde yapılacağını bildirdik, Seçim Kurulu'da 17 Kasım tarihini belirledi’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!